открадна портфейла му

Крадец нападна мъж и открадна портфейла му – щом погледна вътре, веднага му го върна- няма да повярвате какво видя

Това само показва, че не всеки престъпник е безнадежден.

Крадец нападна мъж и успява да открадне портфейла му. Какво го кара да промени решението си? 19-годишният Конър Доус излиза с приятели, когато те забелязали човек да ходи сам. Беше доста късно, така че не бяхме много хора навън. Конър реши да вземе своя шанс.

Той последва мъжа за около пет минути и веднага след като свива в една алея, Конър го поваля на земята, грабва палтото му, телефона и портфейла и изчезва.

По-късно, Конър преживява това, което е направил. Той поглежда в портфейла на мъжа и вижда документи за самоличност, които показват, че има лека форма на аутизъм. Тийнейджърът се почувствал много виновен. Толкова много, че се предал. Той дори казал на полицията, че е „измет“ за това, което е направил и заслужава да бъде заключен.

Въпреки, че съдията е бил впечатлен, че Конър е постъпил правилно, той е все пак е наказан за това, което е направил на жертвата, която е претърпяла увреждане на окото и емоционална травма.

“ Може да не е знаел този млад човек е имал Аспергер, но знаеше, че е уязвим, защото е останал сам през нощта. Това е един млад човек, който се бори с живота, и описа сам, колко по-лошо се е чувствал, че е сам и че станалото е в резултат на това.“

Съдията се надява присъдата на Конър ще послужи като напомняне за другите, да се въздържат от такива вредни действия.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply