майчината любов

Никога не пропускайте майчината любов, утре може да е късно: Едно писмо, което на всяка цена трябва да прочетете!!!

Едно момиче на 16 години отивало в чужбина на ученическа почивка. Когато се връщало, неговата майка го очаквала на летището.

И понеже много й липсвало, когато го видяла тя го прегърнала и притиснала силно към гърдите си. Момичето се ядосало от това и казало, че не е вече малко дете и се срамува от приятелите и съучениците си. Казвайки това, то наранило сърцето на майка си, която си помислила, че не я обича повече.

След шест години момичето трябвало да пътува отново в чужбина и въпреки, че вече било на 21 години, майка му отново го съпроводила до летището. Но този път не го прегърнала, а се обърнала и със сълзи на очите му казала:

„Сбогом, дъще, грижи се за себе си!”

Когато момичето се върнало, майка му не го чакала. Пристигайки в къщи, то намерило на масата ваза с цветя и до нея писмо от майка му. Любопитството го накарало да прочете веднага писмото и едва свършило, паднало на колене, плачейки. В писмото пишело:” Дъще, когато преди 6 години се върна у дома, в очите ми имаше радостни сълзи и те прегърнах силно. Сега, когато четеш това писмо, аз няма да съм вече между живите. Бях болна от рак.

Когато замина последният път, не те прегърнах…а се обърнах, за да не те засрамвам пред другите. Но плачех много, защото знаех, че това е последния път, когато те виждам. Обичам те много и ще се грижа за теб от небето. С много обич…МАМА.”

Историята е много интересна и валидна в наши дни.

Когато нашите деца пораснат, те някак си се срамуват от нас – това го налага статуквото. Поуката е, че трябва да се наслаждаваме на всяка една възможност да прекараме повече време с любимите си хора и трябва да показваме обичта си, независимо къде се намираме. Няма нищо срамно да прегърнеш родител на публично място, срамното е ако го обиждаш, ако се карате Надявам се тази история да те накара да се замислиш за връзката ти с любимите хора, дари им усмивка

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply