как ни тровят

Жива отрова: Тровят ни всеки ден, а ние дори не сме наясно с това!

Ние всички обичаме аромата на току-що изпрани дрехи.

Ето защо трябва да изберете разумно своя омекотител за дрехи , който често използвате. Но съжаляваме, че ще ви разочароваме като ви кажем, че ​​плащате „висока цена“ за тези хубаво ухаещи дрехи.

Омекотителите обикновено ви се показват в реклама със снимка на комфорт, свежест и сладост.

Но, трябва да знаете, че тези омекотители съдържат дълъг списък от известни токсини и химикали, които могат да влязат в тялото през кожата и при вдишване, което води до широк спектър от здравословни проблеми, особено за децата.

Това са най-често срещаните токсични химикали , които ги има почти във всички омекотители:

– Алфа-терпинеол – това е опасен токсичен химикал, който може да доведе до много здравословни проблеми, като: световъртеж, главоболие, глад, загуба на паметта, изтръпване на лицето, болка в шията и гръбначния стълб.

– Бензил ацетат е токсично вещество, което се свързва с рак на панкреаса. Неговите пари могат да дразнят очите и дихателните пътища, и освен това може да се абсорбира през кожата.

– Бензиловият алкохол може да доведе до много здравни проблеми, като например: различни разстройства на централната нервна система, главоболие, гадене, повръщане, виене на свят и драматични колебания на кръвното налягане.

– Хлороформ – това е мощен невротоксин, канцероген, който може да доведе до много здравни проблеми, като например: загуба на съзнание, гадене, главоболие, повръщане и / или замаяност, сънливост.

– Линалол – причинява респираторни проблеми и т.нар загуба на мускулна координация.

Ето защо е необходимо да се избегне честата употреба на омекотители.
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply