как се поставят дамските превръзки

Цял живот сте поставяли дамските превръзки погрешно – вижте как се прави!

1. Премахвате санитарната обвивка и отворете.

2. Седнете на тоалетната и издърпайте бельото си надолу точно под коленете.

3. Сега, отстранете лентата, за да откриете лепилото на гърба на дамската превръзка. Ако използвате дамски превръзки с крилца, трябва да има три ленти: основна и по една за всяко крило.

4. Натиснете на дамската превръзка със залепващата страна надолу върху чатала на бельото си. След това сгънете крилата около стените на чатала на бельото си и ги притиснете до долната част на бикините. Ако сте с дамски превръзки, които са предназначени за прашки, трябва да поставите най-широката част на превръзката с лице към предната част на бельото.

5. Уверете се, че санитарният тампон е в правилната позиция, чрез издърпване бельото си нагоре. Тя трябва да обхване целия отвор на вагината ви.

6. В всеки 2 часа проверявайте превръзката, за да видите, дали тя трябва да бъде сменена. Ще разберете, че е време да я смените, когато е мокра на повърхността и вече не поглъща менструални течности.

7. При смяна, сгънете използваната дамска превръзка нагоре, като когато я изваждате от пакета. Увийте с тоалетна хартия хвърлете в кофа за боклук.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply