дом за 3000 паунда

Младо семейство нямаше пари да си купи апартамент, но само вижте какво си спретнаха за £3,000 (снимки)

Поне веднъж всеки от нас се е замислял, дали няма някой да му почука на вратата и да го пита не иска ли да му даде една торба с пари, за да си построи къщата на мечтите.

Често се възпираме от желания за къща извън града, защото си мислим, че е прекалено скъпо и непосилно за поддръжка.

Обратно на всеобщото мнение Симон Дейл, семеен мъж от Уейлс, Великобритания, решили да докаже обратното, разказва Пик.бг. Интересувайки се от пасивни къщи и еко строителство той построил за себе си и семейството си един приказен, топъл и уютен дом.

Най-интересната част от тази история е, че цялата къща му е струвала само £3,000, което е около 7600 лв!

Бихте ли могли да си представите по-уютна и приветлива входна врата? Като причина да си построи собствен дом, Симон дава следните две причини: Забавно е да живееш в дом, който сам си построил. Следвайки мечтите си, душата ни оживява. Като втора причинапосочва, „че земните ресурси са значително намалели и нашата планета е в екологична катастрофа“.

Симон е и фотограф, както можете да видите от снимките, доста талантлив при това.
Къщата е построена от дърво, камък и чамов покрив. Има камина и соларни панели за електричество. Повечето материали които използва са възобновими и ремонтирани уреди. И крайният ефект е поразителен – креативен, артистичен, елегантен и уютен дом – с две дум, магичен.
Най-удивителното е, че не му отнема години опит и проби. Той не е нито архитект, нито инженер. Започва от скици и стига то този вълшебен дом. За Daily Mail казва: „Да направиш такъв дом е много забавно и ти позволява да създадеш и да се наслаждаваш на нещо, което е част от теб, а не както става в повечето случаи – масови произведени кутийки, проектирани за максимум печалба на строителната индустрия.“ Той изкарва късмет и със земята – парчето на което строи му е било дадено в замяна на охрана.

Саймън Дейл, съпругата му Жасмин и техните две деца пред своя дом, 4 месеца след стартирането на строителството.

Вниманието към превръщането на дома екологично чист простира до компост тоалетна, използването на слама върху пластмасов слой за изолация, и хладилник, който се охлажда с въздух, който тече под фундамента на дома. Циментът е високо въглероден емитер, така че вътрешните стени са завършени с гипсова мазилка вместо циментова мазилка.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply