какво да казваме на детето

8 неща, които трябва да казвате на детето си всеки ден.

Едно нещо е сигурно: няма лесен начин да се отглеждат деца. Въпреки това, има няколко неща, които трябва да се опитате да казвате на децата си толкова често, колкото можете.

Освен че създават по-тясна връзка между родител и дете, тези думи също са много важни за самоувереността му.

1. Постоянство

Ето какво е първото важно нещо, което да кажете на вашето дете: „Добре, просто опитай отново.“ Това помага на детето да разбере, че неуспехите са важна част от учебния процес

2. Благодарност

Важно е да се научите да благодарите на ранен етап, тъй като това има дългосрочно влияние върху начина, по който комуникираме. Ето защо трябва да казвате „Благодарим ви за …“ толкова често, колкото можете, така че детето ви да също да се научи да го използва. Това помага и бързо ще се научат да оценяват другите.

3. Гордост

„Толкова се гордея с теб.“ Това са думи, които детето ви трябва да чува често. Казвайки това на младия човек му дава хубаво усещане и помага за самочувствието им.

4. Нещо специално

– Ти си нещо специално. Казвайки тези думи на вашето дете това им дава възможност да знаят колко много означават те за вас.

5. Доверие

Ако детето ви поема ново предизвикателство, трябва да кажете: „Знам, че можеш да го направиш“. Ако покажете увереност в детето си, те са по-склонни да бъдат уверени в себе си.

6. Близост

– Радвам се, че те имам. Сърцето на детето ви ще прескочи ритъм, когато чуе тези думи. Това показва, че детето ви е център на живота ви.

7. Радвам се да те видя

Ако сте отсъствали от детето си известно време, кажете му: „Наистина ми липсваше.“ Това ще му покаже, че си мислите за тях, когато не сте заедно.

8. Любовта

Може да е стара класика, но просто казвайки „Обичам те“ е достатъчно за детето ви. Колкото по-често, толкова по-добре. Това работи във всички ситуации в живота.

Просто изпробвайте сами. Тези думи имат положително дългосрочно въздействие върху вашето дете.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply