оцветена тоалетна хартия

Внимание! Вижте какви щети може да ви причини ароматизираната цветна тоалетна хартия!

Въпреки че технологията се е променила, все още представлява проблем използването на оцветена и ароматизирана тоалетна хартия.

Ето какви проблеми могат да бъдат предизвикани от употребата на оцветена и ароматизирана тоалетна хартия:

Рак на шийката на матката

Министерство на здравеопазването и социалната политика на САЩ забрани използването на определени оцветители в производството на тоалетна хартия, поради повишен риск от заболяване на рак на маточната шийка, доказано с лабораторни животни. Предполага се, че подобно въздействие ще има и за жените.

Ректални проблеми

Използването на такава хартия може да предизвика възпаление и сърбеж в ректалната област.Освен това, един добър навик е от време на време да се проверява вида на изпражненията, така че да се реагира навреме, ако има кръв в изпражненията, пише Пик.

С цветната тоалетна хартия няма как да се идентифицира този проблем.

Инфекции на пикочната система

Цветната тоалетна хартия може да предизвика дразнения на вагиналната област и употребата й често се цитира като причина за инфекции на отделителната система.

Гъбични инфекции

Един от въпросите, който гинеколозите задават на пациенти с гъбична инфекция е дали използват цветна тоалетна хартия. Учените са открили пряка връзка между употребата на цветна тоалетна хартия и появата на гъбични инфекции.

Най-опасна е оцветената в червено тоалетна хартия

Проучванията показват, че за здравето е най-опасна е червената тоалетна хартия. Украсената с рисунки, които имат червен цвят също, защото когато е мокра изглежда че има следи от кръв, а те са признаци за появата на много болести.

Добавянето на цветове и аромати на тоалетната хартия може допълнително да замърсят околната среда. Използване на бяла тоалетна хартия е една малка, но важна стъпка в помощ на опазването на околната среда.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply