приложения на силикагел

Ако знаехте за колко неща може да ги използвате, никога нямаше да ги изхвърлите!

Повечето хора идея си нямат колко много ползи се крият в малките пакетчета силикагел, които често биха могли да се намерят в кутиите за обувки или куфари за пътуване.

Всички ги взимат и ги изхвърлят, без да подозират какво се крие в тях. В тази връзка ние сме ви подготвили 6 ефективни начина за рециклиране на силициевия диоксид:

1. Важни документи и снимки: най-добрият начин за съхранение на документи и стари снимки, е да сложите няколко пакетчета от силициев диоксид между самите тях.

2. Чанта за фитнес: за да неутрализирате миризмата на потните дрехи, може да сложите няколко пакетчета силициев диоксид във фитнес чантата и по този начин да избегнете развитието на бактерии, причинено от влагата.

3. Електронни апарати, които са били намокрени: ако сте намокрили вашия мобилен телефон или фотоапарат, бихте могли да го сложите в съд заедно с няколко пакетчета силициев диоксид за 24 часа.

4. Инструменти: за да предпазите инструментите от ръждясване, е нужно само да поставите няколко пакетчета силикагел в кутията им за съхранение.

5. Бръснарско ножче: ако поставите бръснарските ножчета в кутия, където има пакетчета със силикагел, ще избегнете тяхното окисляване.

6. Замъглени стъкла на автомобил: за да предпазите прозорците на автомобила от замъгляване, е нужно да поставите няколко пакетчета силикагел в предната част на колата.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply