дрогата Крокодил

Не е за хора със слаби нерви! Вижте какви са последствията от дрогата „Крокодил“!

Един от най-смъртоносните наркотици, популярен като коктейл „Крокодил“, вече е засечен и в България. Дрогата, известна още като „хероина на бедните“, разяжда плътта, води до некроза на кожата и органите. Приема се най-често венозно, през вените на краката.

Ефекта на дрогата КрокодилСредната продължителност на живота при системните наркомани е до два месеца, коментираха специалисти, пише в. „Всеки ден“. Характерна особеност на кроката, както я наричат зависимите, е много бързото пристрастяване – понякога още след третата инжекция.

Ефекта на КрокодилМалцината,  успели да преборят зависимостта, са едва 1 на сто, но са обезобразени за цял живот. На местата, където се инжектира, кожата позеленява, става не петна и люспи и заприличва на крокодилска кожа. Оттам идва и името. Постепенно плътта загнива и започва да пада като при прокажените. Обичайният резултат са гангрена и ампутация.

„Крокодил“ има почти същото въздействие като хероина, но е многократно по-евтин. Освен това лесно се приготвя и в домашни условия. Цената на 1 грам е 20 лв, но може да се намери и по-евтино.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply