life story

Той спеше по спирки и обществени тоалетни с детето си, но сега е мултимилионер! Вижте неговата история!

Ако сте гледали филма „The Pursuit of Happyness“ или “ Преследване на щастието “ знаете историята на Кристофър Гарднър – вдъхновяващият мъж, който от бездомник, който спа със сина в обществени тоалетни, стана мултимилионер.

Ако не сте гледали филма с Уил Смит и сина му, гледайте го! Горещо ви го препоръчваме! Много е силен!

Мнозина не знаят, че това е всъщност истинската история на самотен баща, който се пожертвал, за да осигури достоен живот на своя малък син.

Гарднър е роден на 9 февруари 1954 година и имал доста бурно детство.

Той не познавал своят баща и живеел с майка си, която няколко пъти била в затвора. Когато бил на 27 години, на Крис и съпругата му им се родил първия син – Кристофър младши. Разширяването на семейството им дало радост, но довело до увеличаване на разходите, които накарали Крис да намери нова работа с по-голяма заплата.
Но приходите все още не били достатъчни и Крис въобще не можел да „връзва двата края“. Той постоянно се стремял да намери по-добре платена работа.

Ключовият момент е, когато животът на Гарднър се променил, след като срещнал човек, който работи като брокер на фондовата борса. Големите пари, които изкарвал брокерът Боб Бриджис и луксът, в който живял, примамили Гарднър.

Крис напуснал и с помощта на Боб влязъл като стажант в брокерска фирма. Разбира се, не му позволявали средствата, които са му били необходими, но Крис не се отказал и оценявал опита и знанията,  които се придобиват.

Скоро, съпругата му Джаки Медина го напуснала и поискала от него да се грижи за техния малък син.

Поради това, че 62-годишният американец раснел без своя истински баща и имал доведен баща алкохолик, още от малък си дал обещание, че никога няма да се откаже от своите деца. „Преминах през голяма болка, когато бях малко дете, така че децата не трябваше да минават през нея. Когато бях на 5 години взех решение, че децата ми ще познават баща си „- казва Крис. Това е мотивът, който го е водил напред и му давал сила да продължи да се бори, за да осигури надежден дом на своето дете.

В същото време, отчаяните баща и син се налага да спят в обществени тоалетни и малкото средства, които имали, харчели за да си набавят храна. „Имаш избор, или ядеш или отсядаш в хотела. Ние решихме да ядем “ – казва Крис.

След толкова проблеми, Крис накрая получил радостна новина – работно място на пълно работно време във фирмата, в която бил стажант.

Най-накрая можел да осигури покрив над главата си, но все още ходел на работа само с два костюма, а голяма част от средствата, които изкарвал, давал, за да плати дневния престой на синчето.

Неговият живот и кариерата бавно, но сигурно, започнали да „цъфтят“. През 1987 г. той основава своята брокерска фирма „Gardner Rich“ в Чикаго. Неговото богатство днес се оценява на около 60 милиона долара.

Гарднър до днес пътува по света и държи мотивационни речи, за да вдъхнови хората да не се отказват от мечтите си.

Историята е разказана в книгата „The Pursuit of Happyness“, по която през 2006 г. е заснет и едноименния филм.

Във филма, Уил Смит и синът му Джейдън, влязоха в ролите на Кристофър Гарднър и Кристофър младши.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply