рецепта за вечеря

Като искам да шашна гостите винаги приготвям това и ефектът е поразителен- всеки ме пита как се получава

Със сигурност всяка домакиня се нуждае от изпитана рецепта, която да накара любимите й хора или гостите й да си оближат пръстите.

Веднъж приготвили месцето по този начин, сме убедени, че ще го приготвяте още много пъти така. Семейството ви ще си оближе пръстите и дълго ще ви моли да повторите този кулинарен шедьовър. Освен това не се нуждаете от много продукти. А резултатът е… наистина зашеметяващ.

Ето и продуктите, от които се нуждаете за приготвянето на тази вкусотия:

200 гр. кашкавал
3 скилидки чесън
2 домата
500 гр. свинско филе
черен пипер и сол на вкус

След като вече сте си набавили необходимите продукти, несъмнено сте готови да задоволите вкуса дори и на най-капризните.

Първото, което трябва да направите, е да нарежете продуктите по подходящ начин. Кашкавалът се нарязва на парчета с дебелина 3-4 см., чесънът – на плочки, а доматите – на кръгчета. Вземете филето и направете разрези по цялата му дължина през сантиметър.

Разрезите обаче не трябва да са до долу. Целта е да се получи нещо като ветрило. Овкусете със сол и черен пипер. Тук ще ви е необходимо малко търпение, тъй като ще се наложи да натриете и разрезите с подправките.

След това в получените разрези наредете по парче кашкавал, резен домат и плочка-две чесън. Увийте месото във фолио и го сложете във фурната. Печете го на 180 градуса за около час. Разполагате с достатъчно време, за да приготвите и невероятната гарнитура от картофи.

Тя е малко по-различна от тази, с която сме свикнали. Набавете си малки картофчета и ги сварете, но без да ги белите. Сварените вече картофи изрежете във формата на гъбки и ги сложете да се запържат в малко масло. Уверяваме ви, че всички ще си оближат пръстите.

Освен това нека отбележим, че видът на ястието е поне толкова атрактивен, колкото и вкусът.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар