В нашето семейство приготвяме палачинкова торта с пълнеж от пиле и гъби , но не се ограничавайте – бихте могли да използвате плънка само от гъби или пък сладък пълнеж – яйчен крем и горски плодове. Изборът е ваш.
Днес, ние ще ви научим как да приготвите именно палачинкова торта с пиле и гъби.
Нуждаете се от:
12 тънки палачинки по любимата ви рецепта,
трябва да са в приблизително в същия размер на формата, в която ще бъдат изпечени.
За плънката:
1 брой пилешки гърди (сварени или пържени)
Майонеза или заквасена сметана
Настърган кашкавал (около 150-200 грама)
Гъби (могат да бъдат печурки, пачи крак, а дори и кладници)
1 глава лук
масло за пържене
Приготвяне:
Пригответе палачинките. След като са готови обилно ги намажете с масло. След това пригответе двата вида плънка:
1 пълнеж: Сварете пилето – нарежете го на ситно и го смесете със сметаната, солта и черния пипер. Можете да добавите малко майонеза.
2 пълнеж – пържени гъби с лук.
След приготвянето на плънките оформете тортата.