болести според формата на пъпа

Вижте си пъпа, а ТУК погледнете от какво боледувате! Много точно!

Пъп във форма на дъга

Тази форма обикновено означава, че имате проблем с наднормено тегло и сте склонни към нарушения на храносмилателната система.

Изпъкнал пъп

Изпъкналата вътрешна част на пъпа може да посочи предстояща поява на херния. Необходимо е да се консултирате със специалист, ако сте забелязали тази аномалия.

Само една част на пъпа е изпъкнала

Това може да означава непоносимост към студ. Погрижете се за себе си, обличайте се по-топло, внимавайте да не се преохлаждайте и пийте повече чай от джинджифил – той сгрява чудесно и е идеално средство за вътрешно затопляне.

Вдлъбнат пъп

Ако едва-едва виждате пъпа си, най-вероятно имате проблем с черния дроб. Възможно е да имате омазняване на черния дроб, а така също и проблеми с бъбреците. Тази форма на пъпа най-често се появява при хора с наднормено тегло.

Пъп, наподобяващ бадем

Вие сте изложени на болка в мускулите и имате предразположеност към мигрена. Но тази форма също така може да бъде признак и на слаби кости.

Дори и да откриете някои промени във формата на пъпа, не се паникьосвайте! Потърсете допълнителна медицинска помощ, за да сте по-сигурни.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply