Тайните за красота на Клеопатра

Тайните за красота на Клеопатра са разкрити – всички жени трябва да ги знаят!

Клеопатра е толкова интересен персонаж от древността, че човек не може да се въздържи от искрено възхищение на такава жена.

Не е имала необикновени външни данни, но винаги е била невероятно очарователна, интелигентна и винаги изглеждала перфектна, е как да не й се възхищаваш. Грижите на Клеопатра за външния й вид се превърнаха в култура: тя знаеше, че добре поддържаното лице и тяло – винаги привлича, както и ако е във връзка с вътрешната си сила може да бъде идеалният инструмент, за да съблазни някой.

Благодарение на постоянните си грижи, Клеопатра изглеждала страхотно на 30-годишна възраст, при положение, че е била майка на четири деца. Ето и нейните мъдри препоръки  как да умножите красотата си многократно!

Тайните на красотата на Клеопатра

Клеопатра

1. Млечна баня 

За да си направи баня, Клеопатра използва млякото на младо магаре, бадемово масло и пресен мед. След такава процедура, кожата на тялото става мека, нежна и кадифена.

2. Маска за лице с грозде 

За предпазване на кожата от вредните ефекти от слънчевата светлина – правило номер 1 за запазване на младостта е след плаж, винаги трябва да използвате успокояващи маски, тъй като сте били на слънчеви бани.

3. Почистване на кожата с   морска сол  

За да бъде кожата непрекъснато подновявана е необходимо да извадите мъртвите клетки. След вана и измиване е много полезно да почистите с морска сол – внимателно търкайте кожата на лицето и тялото със сол, измийте с вода после. Ефектът е великолепен!

  1. почистване на тялото4. Розова вода

​Най -добрият тоник за лицето е розовата вода. Избършете кожата на лицето с розова вода сутрин и вечер, пръскайте я на кожата през летните дни като овлажнител. Розовата вода може да се използва като основа за грим – козметиката ще се нанася много гладко върху матовата повърхност на кожата.

розова вода

5. Ябълков оцет

Клеопатра използвала все повече и повече природни продукти за красота. Изплакването на лице с ябълков оцет е чудесна идея, защото той тонизира кожата, подобрява кръвообращението и помага да се поддържа оптимално рН.

6. Червена охра и антимон

Декоративната козметика значително подобрява външния вид на всяка жена. Клеопатра използва червена охра за боядисване на устните си и подчертавала очите си с черен антимон.

Урок от Клеопатра: използвайте най-естествената и натурална козметика за грим, твърдите химическите агенти състаряват кожата и вредят на естествената красота!
Клеопатра

7. Къна

За боядисване на ноктите Клеопатра използва къна. Хубав кафяво-червен нюанс и сега на мода.

8. Маска с мед

Използвайки пресен мед за маски, ще предотвратите стареене на кожата. Медът има антибактериални свойства, поради което предотвратява и лекува акне.

9. Маска за коса

Повредената коса оживява благодарение на естествените средства за защита! 3 супени лъжици. л. мед и 1 супена лъжица маслиново или рициново масло – магическа маса, която прави косата еластична и блестяща. Нанесете маска за 30 минути, измийте с нормален шампоан.

10. Крем за лице

Кремът за  лице  е тайното оръжие на всички жени. Този крем според рецептата на Клеопатра е подходящ за всеки тип кожа. Смесете 2 супени лъжици сок от алое вера, 4 капки етерично масло от роза, 1 супена лъжица бадемово масло и 2 супени лъжици пчелен восък.

Истинската красота на всеки човек се разкрива, ако се обича и се грижи за себе си и уважава хората наблизо. Клеопатра е пример за всички жени, които не искат да правят нищо за положителни промени в живота си Кажете на приятелките си за тайните на Клеопатра , тази информация ще вдъхнови много жени да работят върху себе си.

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply