гръцки кекс

Тази рецепта за гръцки кекс завладя света. Приготвя се само за 45 минути, а се изяжда за секунди

Не е никак случаен фактът, че тази рецепта за кекс завладя света. Истината е, че този кекс гали нежно сетивата и е изкушение, на което не бихте могли да устоите.

Освен това той не е сух като кексовете, които сте свикнали да хапвате, а е изключително сочен и апетитен. Става въпрос за уникална рецепта за гръцки кекс, която със сигурност ще намери място в тефтерите ви с рецепти. Уверяваме ви, че става в пъти по-вкусен от традиционните кексове, които сте опитвали. Не е сух или пък слепен като обикновените кексове, а е истинска наслада за небцето.

Тук е мястото да споменем, че не е нужно да отделяте часове за приготвянето му. Готов е само за 45 минути, но времето, което ще му отделите, определено си заслужава. Непременно го пробвайте и зарадвайте семейството си с него, защото е повече от сигурно, че ще ги изненадате приятно. Ето и продуктите, от които се нуждаете, за да си направите този невероятно вкусен кекс:

Съставки за кекса:

1 ч.ч. захар,
4 яйца,
125 гр. масло,
2 ч.ч. брашно за кекс,
1 пакет ванилия,
1 шоколад,
1/2 ч.ч. узо,
1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. захар – за сиропа.

Приготвяне:

Първото, което трябва да направите, е да разбиете на пухкав крем захарта и маслото. Препоръчителна е употребата на миксер пред разбиването с разбивачка на ръка. Към вече получения крем от захарта и маслото добавете брашното, ванилията, яйцата, узото и шоколада. Тук е мястото да отбележим, че преди това трябва да натрошите шоколада на парченца. Получената смес изсипете във форма за кекс и я залейте със студения сироп от водата и захарта. Следва да го сложите във фурната, за да се изпече.

Процесът на печене не се различава по нищо от този на стандартните кексове, които сте правили досега. Може би ви изглежда малко странен, но сме убедени, че ако веднъж опитате този кекс, ще забравите за всички останали. Той ще се настани трайно на трапезата ви, защото наистина е невероятен. След като се изпече, ако искате, можете да го поръсите с пудра захар.

Едва ли друг път сте доставяли подобна наслада на небцето си. Той не само е изключително вкусен и ароматен, а и се получава доста по-различен от стандартните кексове, които сте свикнали да консумирате. Убедени сме, че ще си хапнете този кекс с голям кеф. Не ни остава нищо друго, освен да ви пожелаем да ви е сладко.

Не забравяйте да споделите рецептата за кекса с приятелите си!

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply