Ива която е Ива

Вижте историята на Ива, която всъщност е родена като Иво!

Осъзнах много рано, на 3 години, че съм различна. Исках си куклата. Имах единствено проблем с моя баща.

Той се оказа хомофоб. Но аз го пречупих, промених. Занимаваше се с лоши неща по комунистическо време. Беше боксьор, сега е треньор. Това разказа пред камерата на „Втори план“ Ива – момиче, родено като… Иво.

„Всички криеха от него, защото се изживявах като момиче. Криех това от него. Моят съвет към всички транссексуални от третия пол – да не крият от родителите си, да нямат тайни от тях. Защото това ги вбесява. Моят баща от това беше вбесен. После се пречупи и бе съгласен с всичко“, разказа Ива.

Тя сподели, че напук на баща си се облякла за първия учебен ден като момиче.

„Тръгвах към училище като момче. Криех се от баща ми всеки ден. Имаше едно безистенче до нас, като склад, мазе. И в него 20 лева плащаш на ден да си държиш всичко. И влизам, преобличам се – влизам като момче, излизам като момиче“, спомни си преобразеното момиче.

Тя не скри, че баща й имал избухлив характер и когато му се обадили от училище, че синът му всъщност се облича като момиче, влязъл в клас и забил як шамар на Иво. „Паднах от чина. Една седмица имах оток. Не смеех да отида на училище. Знаеш ли, какво унижение е това!“, разказва Ива.

„Израснах без майка от 2-годишна възраст и баща ми ме отгледа с двете ми сестри“, допълва тя и заявява: „Когато се чувстваш като жена, а баща ти ти говори, че мрази гейовете… Аз съм жена от третия пол. Транссексуалните не са гейове. Те са трети пол“.

Ива не крие, че това лято смята да се лиши от „малкия си приятел“.

„Свикнала съм с него, имам добри спомени с него, но май ще го махам. Въпреки че и понякога си падам и по жени“, откровена е Ива и допълва: „Имам фиксидея – всеки ден живея с тази фиксидея. Да имам семейство и деца“.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply