Медицинско чудо взриви Америка: 13-годишно момче възкръсна!

В САЩ тийнейджър с тежка травма на главата дойде в съзнание, след като родителите му вече бяха дали писмено съгласието за посмъртно даряване на органите му, съобщава USA Today.

13-годишният Трентън Маккинли от щата Алабама попаднал в автокатастрофа в началото на март и получил изключително тежка травма на главата. Докато линейката карала Трентън в болницата сърцето му спирало 4 пъти, а веднъж дори за 15 минути.

Лекарите обяснили на родителите, че толкова продължителен кислороден глад причинява необратими промени в мозъка. Това означава, че дори ако детето оцелее, то никога няма да си възвърне съзнанието и ще остане завинаги свързан с апаратурата за изкуствено поддържане на живота.

В крайна сметка родителите се съгласили да бъде изключена апаратурата и органите на сина им да бъдат дарени на болни деца. Ден преди това да се случи обаче, тийнейджърът, който имал 7 счупвания на черепа, изведнъж започнал да диша самостоятелно, проговорил и дори станал от леглото.

Сега Трентън разказва, че не помни момента на катастрофата, но той твърди, че знае, че докато е бил в кома, душата му е посетила рая. „Няма друго обяснение за случилото се, това наистина е за Божията воля. Дори докторите са съгласни с това“, казва възкръсналото по чудо момче.

След като дошъл в съзнание Трентън започнал бързо да се възстановява. Тай дори поиграл на баскетбол в спортната зала на болницата и вкарал четири коша.

Медиците още не могат да обяснят чудодейното оздравяване на детето, което било на косъм от смъртта. /Zdrave.to

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар