млада майка възпитава сина си

Млада майка втрещи фейсбук! Пусна снимка на малкия си син и написа: Той събира пари, за да ме заведе на

Млада майка публикувала във фейсбук своите виждания за възпитаване на сина й. Нейната публикация предизвикала стотици хиляди коментари, близо 3 милиона лайка и 500 хиляди споделяния.

Ето на какво учи тя своя малък син:

“Веднъж в месеца 6-годишният ми син ме извежда на вечеря. Отваря ми вратите, издърпва ми стола, разказва ми как е преминал денят му и ме пита как е минал моят. Плаща сметката с парите, които е спечелил, изпълнявайки домакинска работа, и дори оставя бакшиш на сервитьора.

Правейки това, аз го уча как трябва да се отнася към дамата и как да се държи на среща. Обяснявам му как да изразява уважение към любимата му жена (сега това място заема неговата мама). Изключваме смартфоните и таблетите си (с изключение на момента, когато направих тази снимка), седим и разговаряме за това как е минал денят ни, споделяме своите планове и т.н.

Уча го как правилно да се държи на маса и че да седиш на среща с майка си или с някой друг и да се забиеш в телефона си е невежливо. Той научава стойността на парите и как да ги управлява. Учи математиката, когато пресмятаме общата стойност на всичко, което сме поръчали, и се уверяваме, че сме оставили 15 % за бакшиш.

Да, той е още малък, но съм сигурна, че това е нещо, което трябва да научи сега. Никога не е твърде рано да научиш сина си на уважение към другите хора, особено към жените.
Като жена, която в миналото е била малтретирана и с която са се отнасяли като към боклук, за мен е изключително важно да науча сина си как да проявява уважение.

Днес прекалено много мъже дори си нямат на идея как трябва да се отнасят към жените или как да ги изведат на хубава среща. Хубаво е да знам, че синът ми няма да бъде един от тях”.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply