Баща не издържа повече на дълги години на пиянски тормоз и скандали,  посече сина си

 

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт срещу Иван Срадков . (на 82 години) от с. Мендово за убийство на сина си Румен. Обвиняемият живеел в с. Мендово заедно със съпругата си. Семейството обитавало двуетажна къща, като вторият етаж на жилището се ползвал от сина им – Отношенията между сина и родителите били влошени, поради ежедневната употреба на алкохол от негова страна. В периода от 2008 г. до 2015 г. мъжът многократно бил настаняван и лекуван в психиатрично заведение с диагноза поведенчески разстройства, вследствие на употреба на алкохол.

Тъй като не работел, непрекъснато искал пари от възрастните си родители. Постоянно тормозел психически и физически майка си и баща си, а когато те му отказвали финансова подкрепа, им нанасял побой. Често, след като били малтретирани от сина си, двамата отивали в дома на дъщеря си в с. Първомай, а обвиняемият Срадков нощувал и в сламена колиба, която се намирала в близост до селото. За агресивното поведение на Румен . възрастните родители подавали жалби до полицията и до кмета на с. Мендово. Около 21 ч. на 15.07.2016 г. мъжът отишъл при родителите си, за да търси пари. След като му било отказано, той заплашил да ги набие с дървен кол. Бащата му дал два лева и той излязъл от къщата, за да си купи алкохол. След това обвиняемият се отправил към колибата си, за да пренощува там.

Няколко часа по-късно при него дошъл синът му, който бил пиян и отново поискал пари. След първоначалния отказ агресивният мъж взел един кол и го заплашил с побой. Обвиняемият пак му дал два лева, след което синът му се върнал в кръчмата. По-късно вечерта Румен се прибрал в дома си пиян и легнал да спи в стаята на втория етаж. След полунощ възрастният мъж също се прибрал в къщата. Взел брадва и около 2 ч. през нощта се качил в стаята, където спял синът му. Обвиняемият Срадков му нанесъл два удара – в областта на шията и по главата, след което бързо напуснал дома си. Скрил брадвата в слама до колибата. Около 7 ч. сутринта, когато съпругата му се събудила, той й казал, че синът им „вече няма да пие ракия“. След това отишъл до дома на кмета и му разказал за случилото се. Последният го придружил до къщата му, видял окървавеното тяло на пострадалия на втория етаж и се обадил на телефонен номер 112.

От заключението на съдебно-медицинската експертиза се установява, че смъртта на Румен Срадков се дължи на обширно, напречно разположено през горната част на шията, порезно-посечно нараняване. Според вещите лица, към инкриминирания период, обвиняемият е усещал силен страх, раздразнение, безизходица, витална застрашеност, депресия. Те посочват, че той може да дава обяснения и да участва в качеството на обвиняем в наказателното производство. Предстои делото да продължи в съда.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply