Японски метод за подмладяване на лицето с нещо, което със сигурност имате в кухненския шкаф

Използването на кухненско фолио за подмладяващи процедури набира все по-голяма популярност С него могат да се правят много процедури за лице. Почитателите на този метод за подмладяване се опират на опита на японките, които са прочути по цял свят с красивата си кожа.

Всички са запознати с японските упражнения за лице, масажите, подмладяващите процедури и антиейдж маските. Въпреки огромните количества скъпоструваща козметика на пазара, много японки и до ден днешен предпочитат да се доверят на проверените през вековете домашни рецепти. През последните десетилетия са добавили някои хитрости към старите рецепти. Една от тях е кухненското фолио.

Когато лицето се покрие с найлона, кожата започва да се поти, да отделя влага, а порите се отварят много добре. Когато порите са добре отворени, нанесените след тази процедура козметични средства проникват много по-бързо и допринасят за производството на колаген. Създава се един вид „обвивка” за лицето. Ефектът от това обвиване понякога увеличава положителния резултат от използването на подмладяващи маски.

Какво трябва да направите?

Вземете парче кухненско фолио. Размерът трябва да е такъв, че да покрие лицето и редната част от шията.

Направете си дупки за очите, носа и устата.

Почистете предварително лицето си с лосион или го измийте със сапун.

Сложете кухненското фолио върху лицето си, прилепете го плътно и останете така 15 минути.

Докато чакате, пригответе още една такава маска. Изберете някаква рецепта за подмладяваща маска. Много е важно да не бъде прекалено течна.

Пригответе маската и намажете дебел слой върху кухненското фолио.

Свалете предишната маска.

Избършете лицето с хартиена салфетка и след това сложете новата маска.

Сложете кухненското фолио върху лицето си, прилепете го плътно и останете така 15 минути. Когато времето изтече, махнете фолиото и измийте с хладка вода.

 

Източник: jenata.blitz.bg

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply