Искате ли да отслабнете без много усилия? Учените от Харвард ви съветват да хапвате тези храни

 

Съвместно изследване на учени от медицинското училище към Харвардския университет и Харвардското училище за обществено здраве позволи да бъдат определени петте продукта, които са най-ефективни, ако искаме да отслабнем.

 

В хода на изследването, което е продължило 20 години, учените са анализирали навиците на хранене на над 120 000 мъже и жени през периода 1986 – 2000 г., както и на всеки четири следващи години, съобщава My Domaine.

В момента на започване на изследването всички участници не са страдали от хронични болести или затлъстяване. Анализирайки данните, чуните също така отделили внимание на възрастта, пола, индекса на телесната маса и начина на живот на участниците.

 

Като резултат било установено, че някои хранителни продукти оказват по-силно влияние върху теглото и фигурата на човека. В частност харвардските учени причислили към „златната петица“ продукти за успешно ослабване – зеленчуци, пълнозърнести храни, плодове, ядки и кисело мляко.

А кои храни влизат в списъка на най-вредните за фитурата? Това са картофените чипсове, картофите, подсладените напитки, необработеното червено месо и обработеното месо.

Тези храни, съгласно резултатите от изследването, провокират стремително покачване на излишните килограми.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply