Вижте какво трябва да промените в интериора на спалнята, за да се предпазите от изневяра

„Как е възможно?”, питате се, оглеждайки за пореден път стаята си. Все пак спалнята блести от чистота, всички вещи са поставени на местата им…

Но, както твърдят специалистите, това е малко и на първо място трябва да обърнете внимание на онези предмети, които неволно могат да тласнат половинката ви към изневяра. Затова направете ревизия на вещите си и се избавете от онези, които носят негативна енергия.

Отделни матраци и ярки цветове

Матракът на леглото задължително трябва да е един. Двата отделни ще ви разделят не само по време на спане, но и в живота. Що се отнася до цветовете, в това помещение се допуска използването на топли оттенъци и някои червени елементи. Но не прекалявайте с огнените цветове, защото това може да доведе до агресия, караници и непрекъснато изясняване на отношенията.

Стари чаршафи и грозно покривало

В момента, в който започнете нови отношения, задължително трябва да смените чаршафите, покривалото и останалия текстил в спалнята си. Ако сте заедно от дълго време, също не трябва да се отпускате. Необходимо е периодично да сменяте спалните принадлежности, щорите и възглавниците. Така няма да има недомлъвки и обиди, които да разрушат съвместното ви щастие.

Мръсотия и пръснати из цялата стая вещи

Признайте си – колко често надничате под кревата докато чистите? А според фън шуй, под леглото, на което спите с половинката си, не трябва да има мръсотия, пръснати чорапи и други забравени вещи. И работата не там, че по този начин може да изглеждате като немарлива домакиня, а че подобни предмети носят негативна енергия и лош късмет.

Картини или плакати с голи тела

Подобни изображения по никакъв начин не подобряват отношенията помежду ви и няма да ви помогнат да съхраните страстта. Ако толкова много ви се иска да сложите нещо над леглото, по-добре е това да картина с ириси, които са символ на верността; с маргаритки – символ на семейството и любовта или с патици мандаринки, които също са символ на вечната любов.

Сухи цветя и виещи се растения

Стайните растения нямат никакво място в спалнята. Това се отнася и за изкуствените цветя. Кактусите например могат да доведат до охладняване на чувствата, пълзящите растения – до неуспехи и грешни решения, а сухите цветя – до празно съпружеско легло. И по-добре не изкушавайте съдбата, а прехвърлете зимната си градина на специално предназначено за нея място.

Огледала и отразяващи се повърхности

Според фън шуй, не трябва да спиш срещу огледало, защото това носи нещастие в дома ви и действа негативно на здравето. Затова, ако се чудите дали да сложите в спалнята огледало, по-добре се откажете от тази идея.

Изображения или женски статуи

Картините със самотни жени (включително и ваши снимки, на които сте сама) нямат място в спалнята. Подобни изображения нарушават романтичната енергия и не влияят по най-добрия начин на отношенията помежду ви.

Нечетен брой фигурки

Специалистите по фън шуй са категорични, че ако искате да съхраните любовта си, трябва да махнете от спалнята всички фигурки на хищни животни и дракони, а на тяхно място да сложите жерави, които символизират здраве, на лебеди, които са смятани за символ на верността, патици мандаринки или четен брой вещи – две вази, две лампи, два свещника и т.н.

Телевизор, смартфон, ноутбук

Телевизорът в спалнята води до чести кавги, които накрая завършват с раздяла. Ноутбуците, смртфоните и останалите съвременни джаджи също нямат място в тази стая. Най-добре е да ги държите в дневната. Така ще подобрите и качеството на съня си.

Аквариум или изкуствен водоем

Според древното китайско учение фън шуй, енергията на водата сама по себе си е достатъчно динамична, не стои на едно място и… не носи вярност. Неслучайно е казано, че „всичко тече, всичко се променя”. Затова, ако не възнамерявате да сменяте партньора, се откажете от декоративните фонтани и аквариуми в спалнята си./jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply