Ето как бананите могат да помогнат в борбата с килограмите

Бананите са един от най-популярните и също един от най-полезните плодове в света. Въпреки че идват от тропиците, те се отглеждат по целия свят.

Бананите имат богат хранителен профил, който включва витамини, минерали и други хранителни вещества. Това, заедно с приятния им вкус, е причината те да са любимите на милиони хора по целия свят.

Бананите са богати на фибри, магнезий, калий и други хранителни вещества, от които тялото ни се нуждае ежедневно.

Ето 10 причини, поради които трябва да включите банани във вашата диета:

1. Благодарение на изобилието от фибри, бананите са чудесни за вашето храносмилане. Те нормализират движенията на червата и предотвратяват проблеми като подуване и лошо храносмилане.

2. Бананите съдържат много триптофан, прекурсор на серотонина, който може да ви помогне да спите по-добре. Наличието на триптофан също прави бананите отлично средство за облекчаване на тревожност и депресия.

3. Консумирането на банани преди и след тренировка ще ви даде енергия и ще подхрани мускулите с необходимите витамини и минерали.

4. Поради изобилието на калий и ниските нива на натрий, бананите могат да регулират кръвното Ви налягане и да предотвратят различни сърдечно-съдови проблеми

5. Бананите са пълни с витамин В6, който има противовъзпалителни свойства, което ги прави отличен избор за хора, страдащи от проблеми със ставите.

6. Бананите също са пълни с желязо – необходим минерал, който може да помогне на тялото ви да произведе нови червени кръвни клетки. Това е полезно за хора с анемия.

7. Ако имате диабет, яжте банан, за да предотвратите глюкозните скокове.

8. Благодарение на изобилието от полезни елементи като калий, бананите ще „хранят“ мозъка ви и действително ще ни направят по-умни.

9. Тропическите плодове могат да подобрят усвояването на калций в тялото и да направят костите ви по-силни.

10. Според едно скорошно проучване, бананите могат да имат способността да лекуват и предотвратяват раковите заболявания на бъбреците. Тъй като те могат да подобрят усвояването на калций в организма, те също са отлично естествено средство за лечение на камъни в бъбреците./jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply