Наш топ бандит за малко да стане рицар на испанския крал (СНИМКИ)

Български топбандит в Испания едва не взе ордена на испанския крал Карлос V, тъй като бил номиниран за рицар. Става въпрос за Иво Българина, който плащал огромни рушвети на ченгета в Мадрид, пише „Ел Мундо“.

Изданието публикува серия снимки на мафиота от церемония в кралския дворец „Алкасар де Сеговия“ през 2015 г. Престъпникът, чието истинско име е Бейхан Рамзи Рафи, е бил свързан с благородниците на Испания чрез маркиз Диего де Гиямон. Гиямон бил човекът, който предложил Иво Българина да стане рицар на ордена на крал Карлос V, както и помагал на престъпника да подкупва полицаи, съобщава „Телеграф“.

Поне двама полицаи от Мадрид работели за нашия бандит. Това станало ясно след операция на испанския отдел за борба със специализираната и силова престъпност, на който Рамзи бил стар познайник. Още през 2011 г. била арестуван и обвинен, че заедно с престъпната банда, наречена Клана на българите, са налагали пълен контрол над нощните барове в Мадрид.

 

Рамзи има фирма “Apolo Checking” и собствен бар “The Host” където работели двамата полицаи. От началото на годината двамата поне пет пъти са спасявали заведението на Иво Българина от проверка.

Услугите на полицаите били заплащани не само с пари, но и със скъпи почивки до екзотични дестинации като Тайланд и Маями. Воаяжите били плащани лично от Иво Българина и на тях винаги присъствали членове на неговата групировка. Хората от бандата имали задачата да угаждат на двамата полицаи и да поемат изцяло разходите им.

Името на Иво Българина е свързано и с един от най-скандалните адвокати в Испания – Роберто Родригес Касас, когото някои наричат „адвоката на мафията“. През 2011 г. юристът беше арестуван за опит да създаде банка в Панама с цел пране на пари. Тогава Касас беше задържан с още 24 души, сред които и Ана Камено Анатолин, известна като Кралицата на коката, и Лауро Санчес Серано, също известен наркотрафикант.

 

 

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply