Традициите в днешно време са доста променени. Обредите като кръщене все още се прилагат, но даровете са много по-различни от онези в миналото. Кои са най-често срещаните подаръци за кръщене на момче? Кои от тях са приложими и кои не? За какво да внимаваме?

Най-предпочитани подаръци за момчеНай-предпочитани подаръци за кръщене на момче

Златно/сребърно бижу

Кръстчето – символ на вярата, е първият избор за подарък за кръщене. Освен като бижу, което да се носи на верижка на врата, този подарък може да бъде във вид на обички, гривна или нещо друго. Повечето родители се радват, но като цяло се смята, че е доста непрактично, особено за малко дете. Съвет: най-добре преди да закупите бижу като подарък за кръщене, консултирайте се с родителите. А и така ще избегнете възможността да се дублирате с някои от другите гости.

Дрешки

Дрешки за момчеДетските дрешки са популярен подарък, както за рожден ден, така и за кръщене. Тук обаче има опасност да са малки или големи или да не допаднат на семейството. Ако не знаете вкусът им, по-добре не рискувайте. Или първо ги попитайте, дали нямат нещо предвид.

Красиво албумче

Монополи за момчеРъчно изработено албумче за снимки с името на детето е красив подарък и скъп спомен от светото тайнство Кръщене. Този дар е практичен и красив. Със сигурност ще зарадвате семейството.
Друг вариант е да подарите фотосесия в удобно време за семейството. Така ще имат скъп спомен от важния ден.

Играчка или книжка

Хубавите и интересни играчки винаги са добре приветствани, особено от децата. Изберете интересно камионче или кола спрямо възрастта и интересите на детето.
Разгледайте огромното разнообразие марки за детски играчки за момчета и поръчайте бързо и лесно онлайн от Комсед – довереният партньор за важните неща.

Практичен подарък като столче за сядане, колело и други

Понякога роднините на детето предпочитат да подарят нещо, което ще се ползва в бъдеще. Например, велосипед, люлка за двора и други. Този подарък също е много хубав, но трябва да сте сигурни, че ще бъде използван.

Пари

Може би все по-рядко като подарък за кръщене на момче се дават пари. Съветваме ви, ако не сте говорили предварително с родителите, не поднасяйте пари. Някои биха се обидили, решавайки, че няма какво друго да измислите за подарък.
Какъвто и подарък да поднесете за кръщене на момче, нека той да бъде от сърце!

А ако тези идеи не ви стигат, може да прочетете и тази статия по темата.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply