Вижте колко лесно било да се отървем от изпотяването, при това за жълти стотинки

Времето се затопля, а с него се появява и онзи досаден проблем с прекомерното изпотяване. Затова не чакайте дълго и си направете домашен антиперспирант от роза и чаено дърво, за да предотвратите този проблем.

 

За да си го приготвите, не са ви нужни много усилия. Трябват ви само 1 чаена чаша вода, 1 супена лъжица розови цветове и 15-20 капки етерично масло от чаено дърво.
Изсипете водата в тенджера. Добавете розовите цветове. Оставете течността на котлона, за да заври, след което премахнете. Охладете и прецедете. Прехвърлете в бутилка с пулверизатор и добавете етеричното масло от чаено дърво. Нанесете върху кожата на подмишниците след взимане на душ или вана.

Доверете се и на ореховите листа

Ореховите листа също притежават антиперспирантни и дезодориращи свойства, които могат да помогнат за предотвратяване на прекомерното изпотяване и неприятната миризма по кожата. Ако решите да заложите на тях, ще са ви необходими 2 лъжици сушени орехови листа и 2 чаени чаши вода.
Изсипете водата в тенджера. Добавете ореховите листа. Оставете течността да къкри на слаб огън в продължение на 5 минути. След това премахнете от котлона и охладете. Нанесете върху предварително почистена кожа с помощта на памуче. Повтаряйте процедурата всеки ден.

Източник:  zdrave.to

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply