Девет плода, с които ще запазите дълго младостта

Всички знаем колко е важно кожата ни да е здрава и сияеща. Но с течение на времето тя губи еластичността си.

Освен това бихте могли да забележите появата на малки петънца.

Ето защо ви подготвихме списък с 9 плода, които ще ви помогнат да забавите признаците на стареене и да запазите кожата си млада и здрава.

1.Горски плодове

Това семейство включва следните плодове: ягоди, малини, боровинки и къпини. Горските плодове ще запазят кожата ви здрава с високите си нива на антиоксиданти и витамин C. Това значи, че консумирайки ги, ще поддържате нивото на колагена в кожата си и така ще я предпазите от увреждания.

Но хапването на горски плодове не ви помага само в борбата срещу признаците на стареене. Тъй като са нискокалорични, те са подходящи и за диетата ви за отслабване.

2.Нар

Нарът помага на организма ви да възстанови кожата ви слой по слой. С други думи – нарът възстановява и подмладява кожата. Освен това съдържа рибофлавин или витамин B2. Той е изключително важен за образуването на енергия и за поддържането здравето на кожата, ноктите, косата и роговицата.

3.Авокадо

Авокадото е невероятен източник на витамини E и B комплекс. Както може би знаете и двата са жизнено важни за нежната, еластична кожа. Освен това спомага усвояването на хранителните вещества. Така че, ако хапвате авокадо ще можете да се възползвате от полезните вещества в останалите храни, които консумирате.

4.Киви

Ако действително искате да се справите с признаците на стареене, трябва да включите приема на киви в менюто ви. Този плод ви осигурява голямо количество антиоксиданти, които ще ви помогнат да:

Поддържате кожата си здрава.
Избегнете появата на бръчки.
Подобрите плътността, еластичността и стегнатостта на кожата си.
Повишите нивото си на колаген.

5.Диня

Динята съдържа голямо количество вода, което прави кожата ви хидратирана, овлажнена и подхранена. Консумацията на диня предпазва кожата ви от появата на потъмняване и петна, свързани с напредването на възрастта.

6.Банани

Бананите съдържат високи нива на витамини B6 и C, които поддържат кожата ви млада и еластична. Освен това голямото количество антиоксиданти и магнезий в бананите защитава организма ви от уврежданията на свободните радикали, които водят до преждевременно стареене на кожата.

7.Ябълки

Сред многобройните ползи, които ябълките осигуряват на кожата ви, се открояват две: те насърчават хидратацията и детоксикират кожата ви. Освен това ви придават младежки вид, благодарение на високото си ниво на витамин E. Ябълковият оцет е отличен помощник в борбата срещу бръчките, тъй като запазва рН нивото на кожата ви балансирано. А това е изключително важно при справяне с признаците на стареене.

За да се възползвате от тези полезни качества хапвайте по една ябълка дневно или изпивайте по една супена лъжица ябълков оцет, разтворен в чаша вода.

8.Манго

Този вкусен плод забавя признаците на стареене, докато ви осигурява много витамини и минерали, които са жизнено важни за здравето на кожата ви.

Първо бета каротинът подмладява кожата и й придава естествен блясък.
Високото съдържание на витамин A намалява появата на белези и петна по кожата.
Освен това мангото се бори срещу черните точки и луничките.
Кората от манго е полезна при премахване на петната, появили се при излагането на кожата на слънце.

За да използвате кората от манго трябва да я оставите да изсъхне, да я смелите и да я смесите с кисело мляко. Нанесете маската и я оставете да подейства 30 минути.

9.Грозде

Гроздето притежава действие против стареене, тъй като съдържа антиоксиданти и витамин C. Те защитават кожата ви срещу действието на свободните радикали и появата на бръчки и петна.
То съдържа голямо количество ресвератрол, който съживява и подмладява кожата.

Да се радвате на здрава кожа не е толкова трудно. Пълноценната диета ще ви помогне да се справите с признаците на стареене и ще подчертае красотата ви, без да е необходимо да харчите много средства за козметични продукти.

Източник: newsbp

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply