Ето как да изгладите дрехите си без ютия

Почти всеки понякога се намира в ситуация, в която дрехите му се нуждаят от незабавно гладене, но няма ютия. Например, ако пътувате. Ние намерихме девет начина да решим проблема със смачканите дрехи.

1. Плоско желязо

Плоското желязо е идеално за труднодостъпни места, като яки и малки гънки. Поставете например преса за коса със средната температура върху дрехата, задръжте я на желаното място и изчакайте няколко секунди. Уверете се, че желязото няма косъм или лепкави продукти, например лак за коса, защото той може да повреди дрехите ви. Не използвайте върху деликатни тъкани!

2. Вода + оцет

Това е метод за млади химици. Смесете натурален винен оцет с вода в съотношение 1:3. Изсипете сместа в уред, който може да пръска вода и леко разклатете. Сега имате спрей против гънките върху дрехите ви.

3. Пара от чайник

Ако нямате ютия за дрехи, като алтернатива може да се използва чайник. Загрейте каната на печката. Когато започне да ври, вземете намачканите дрехи и задръжте на струята пара на около 20 сантиметра от гърлото.

4. Сешоар

Обикновннят сешоар може да служи и като ютия за дрехи. Пуснете го на най-високата температура и насочете горещия въздух към гънките.

5. Мокра кърпа

Поставете дрехите на равна повърхност, като например дъска за гладене или маса. Покрийте големи гънки с мокра кърпа и силно я натиснете с ръцете си. След това оставете дрехите да изсъхнат.

6. Пералня

Режимът за сушене може да „изглади“ дрехите от памук и бельо. Изберете кратък режим: ще са достатъчни 15 минути. Ако гънките са големи, добавете малък мокър обект, като например чорап, бебешка тениска или носна кърпичка.

7. Дъното на тигана

нагорещете тиган, пълен с олио, за да не загори и после го изсипете./jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply