С този трик ще се предпазите от кърлежи! Преди да излезете от вкъщи просто трябва да…

 

Ако прекарвате повече време на открито през лятото, важно е да знаете как да се предпазите от кърлежите. Те не само са неприятни, но и могат да ви заразят със смъртоносни болести. Следващият път, когато решите да се насладите на природата, не забравяйте да си подготвите предпазен валяк, напоен с етерични масла!

Всичко, от което се нуждаете, е валяк и етерично масло. Просто вземете със себе си валяка и следващия път, когато решите да си направите излет или да поработите в градината – прекарайте ролката по дрехите и със сигурност ще сте изненадани от резултатите. Добавете малко етерично масло към валяка, дори ако просто решите да покарате велосипед. Пръскането на етерично масло върху дрехите и разтриването му по кожата ще ви помогне да отпъдите кърлежите. Освен това, този трик ще ви помогне да се справите с комарите и досадните мушици.

Ето петте най-добри етерични масла, от които може да се възползвате.

Лавандула

Най-невероятното нещо е, че обожаваме миризмата на лавандулата, а кърлежите не могат да я понасят. Но не само те, това се отнася и за комарите, и за мушиците.

Блатна мента

Това етерично масло е токсично за насекомите и е ефективен естествен репелент!

Шизандра

Маслото на шизандра или китайския лимонник има ярък аромат на цитрусови плодове и е естествено средство за защита от бълхи и кърлежи.

Евкалипт

Евкалиптовото масло може да се използва самостоятелно или в комбинация с масло от шизандра, за да държи далеч от вас всякакви насекоми.

Лимон

Етеричното масло от лимон съдържа съединение, известно като “лимолин”. Тази смес се счита за особено ефективна в борбата срещу бълхите и другите насекоми.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply