Сигурни сигнали, че връзката ви ще прерасне в брак

Може ли да се предскаже с голяма степен на сигурност дали една връзка ще се развие в брак? Когато погледнат назад партньорите, на които им е било писано да се оженят, помнят много точно върховете и падовете в своята връзка, пише Psy Blog.

Оказва се, че щастливите двойки нямат причина да се опитват и да крият своите проблем един от друг, за да се развиват напред заедно и като двойка. Като контраст, онези двойки, които са били с неуспешни връзки, имат объркани спомени за историята на връзката си, които не отразяват добре реалността на миналото им заедно.

Водещият автор на изследването, проф. Брайън Оголски, обяснява, че “На хората им харесва когато имат прогрес като двойка. Ако нямат, вероятността е голяма връзката им да е неуспешна или небалансирана, поне до момента. И ако няма реален прогрес, който да си припомнят, те изкривяват спомените си така, сякаш е имало, за да получат психологическо оправдание и да продължат заедно напред”. Резултатите от изследването са дошли след като от екипа на проф. Оголски са проучили 232 хетеросексуални двойки, които са имали връзка от поне две години. Всички участници са давали собствена оценка за вероятността да се оженят всеки месец от изследването.

 

Обособили са се три различни типа двойки. При една от групите връзките са се влошавали. При друга група връзките са останали в същото състояние, в каквото са били и преди, а в третата група връзките са се подобрявали. При партньорите от последната група спомените за миналото на връзката им са били впечатляващо точни. Партньорите от първата група са били основно в състояние на отрицание за миналото си. А партньорите от втората група са се опитали да изкривят спомените си така, че да получат впечатление за реален прогрес на връзката си.

Източник: blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар