кюфтета Хасан Паша

Това е една от най-обичаните рецепти в турската кухня – кюфтета „Хасан паша“. Стават само за половин час и са приказно вкусни

Рецептата за кюфтета „Хасан Паша“ е една от най-любимите в турската кухня.

И има защо – резултатът е наистина зашеметяващ. Ще сготвите истински деликатес, толкова са вкусни. А най-хубавото е, че са подходящи и за обяд, и за вечеря… И стават за едва 35 минути. Ето какви продукти са ви необходими за четири порции:

500 грама кайма смес от телешко и агнешко,
2 филийки сух хляб,
1 глава лук,
3 яйца,
2 супени лъжици доматено пюре,
4 картофа,
3 супени лъжици масло,
3 супени лъжици прясно мляко, черен пипер на вкус, кимион на вкус.

Приготвяне:

Към каймата прибавете намокрената сърцевина на хляба, настъргания на ренде лук, две от яйцата, подправките и ги разбъркайте добре. Пригответе кюфтета с големина на яйце, като издълбаете гнездо на всяко и ги наредете в тавичка. Залейте ги с разтопено масло и ги печете в продължение на 20-25 минути в загрята на 220 градуса фурна.

През това време трябва да сварите картофите, след което ги пасирайте. Добавете една лъжица масло, 1 яйце, 2 лъжици мляко, сол и черен пипер. Запържете сместа в продължение на 5 минути, като разбърквате, докато се получи пухкаво пюре. Напълнете кюфтетата с приготвеното пюре. Разтворете 2 лъжици доматено пюре в 1 чашка топла вода и полейте с този сос кюфтетата, след което ги сложете отново във фурната за още няколко минути.

Това е! Добър апетит!

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply