скоро ще умра

Трогателна изповед на една бедна баба: СКОРО ЩЕ УМРА И КАТО СЕ КАЧА НА НЕБЕТО ЩЕ КАЖА НА ГОСПОД, ЧЕ СИ МИ ПОМОГНАЛ!

Истинската история, която младеж от Пловдив сподели в своя профил във Фейсбук, предизвика фурор в социалната мрежа.

Димитър Навущанов е публикувал снимка на възрастната жена и кратък текст за трогателния разговора, който са провели:

„Намерих тази баба в една кофа за смет. Исках да й помогна с пари, но ми отказа, беше горда жена, помоли ме само да купим от близката аптека лекарства за едно коте с което някой се е гаврил и му е рязал опашката. Едно от многото, които храни и вървят с нея. Поговорих си с нея половин час, разказа ми за трудният си живот, как мъжът и е починал, децата я оставили а държавата се гаври с нея… Тръпки ме побиха, когато ми каза: „Скоро ще умра и като се кача на небето ще кажа на Господ, че си ми помогнал”.

Трогателна изповед на една бедна бабаМалко по-късно Димитър разказа, че след поста си е получил стотици писма и покани за приятелства.

„От снощи получих стотина такива писма и стотици покани за приятелство. Въпреки, че facebook прегря, а телефонът трябваше да го изключа, за да заспя, съм много благодарен на всички за подкрепата! Дори се организирахме да издирим жената и да и помогнем с много повече!”, написа младежът в своя профил.
Той разполага и с адреса на жената, която се казва Марийка Иванова и живее в Пловдив.

Оказа се, че веднага са се появили и недоброжелатели, които са представили историята за своя. На тях Димитър отново отвърна с доброто си сърце:

„Вече няколко човека ми пишат, че други хора представяли снимката ми от вчера за тяхна. И какво от това?! Целта ми не е била да си я кътам или да и търся авторски права, а да покажа на хората проблема… Много хора предложиха помощ включително финансова за бабата, задействаха се благотворителна фондация и от офиса на общината. Мен това ми стига”.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар