нискокалорични храни

Храните, на които трябва да наблегнете, ако искате да се стопите за 1 седмица и да пречистите тялото си от токсини

Калории и повече калории! Всяка хапка допринася за дневния ни прием и покачване на теглото ни.

Енергийната стойност на продуктите трябва да бъде приблизително равна на консумацията на енергия на ден, за да държим тялото си в норма. Оказва се, че количеството храна, което можете да ядете, е много ограничено, но все още сте гладни и искате да добавите нещо към менюто си. Сега ще ви кажем какво може да хапвате без да се притеснявате, че сте надебелеете.

Редакторите ни съставиха списък на хранителните продукти, които съдържат минимален брой калории. Те могат да се ядат без страх за фигурата ни. Освен това, ако количеството им в диетата преобладава, теглото бързо ще намалее. Това ще се случи поради факта, че повечето от тях имат отрицателна калорична стойност – те поемат повече енергия за преработка, отколкото се съдържат в тях.

нискокалорични храни

Нискокалорични храни

Колкото повече вода има в продукта, толкова по-малко калории съдържа. В този случай съдържанието на полезни вещества може да ви изненада. Събрахме в този списък храни за отслабване, които могат да се консумират в големи количества, без да се навреди на здравето ви и теглото ви.

храни за отслабване

Зелен грах: 82 kcal

Най-калоричният продукт в нашия списък е един от най-малкото калорични по рода си. Например, бобът съдържа до 100 kcal. И царевицата, макар че не е родственик на грахта, но винаги стоят един до друг на рафтовете в супермаркета, побеждавайки ги по калоричност с невероятните си 363 kcal.

диетични храни

Череша: 52 калории

Ще бъдете много изненадани да научите, че черешата е един от най-калоричните плодове. Въпреки това, ползите от нея се изразяват в благотворен ефект върху храносмилателната система, защото черешката има слабително действие. Тя почиства стомаха и подобрява метаболизма, като допринася за загуба на теглото.

отслабване с яйца

Яйчен белтък: 52 kcal

Грахта и череши няма да бъдат на място без да ви предложим на вашето внимание чист протеин, който се абсорбира на 100%. Ако 52 kcal е твърде много за вас, нека си спомним друг протеинов продукт: пилешкото месо, което съдържа 165 kcal.

отслабване с водорасли

Водорасли 49 ккал

Съществуват много слухове за енергийната стойност на морските водорасли, но е известно, че ламинарията е най-хранителната от тези видове. Най-добре е да я консумирате в консервиран вид.

диета с портокал

Портокал: 44 kcal

Не се лишавайте от цитрусови плодове по време на диета. Разбира се, портокалът е по-калоричен от лимона (29 kcal), но не е толкова агресивен към корема. В допълнение, колко можете да ядете лимони наведнъж,а?

боровинки

Боровинки: 35 калории

Мощен антиоксидант и много вкусен плод. Популярните плодове с по-малко калории са червената боровинки и дивите къпини, докато боровинката е абсолютен лидер: метаболизма се увеличава  драстично, изпълва тялото с витамин С, препоръчителна е за хората с диабет.

отслабване с броколи

Броколи: 34 kcal

Така стигнахме до супер диетичните продукти. За разлика от много други, броколите създават усещане за ситост. В същото време се препоръчват за профилактика и контрол на язва и гастрит.

домати

Домат: 18 ккал

Кой не обича салата от домати? Не е изненадващо за никой, че те са почти изцяло съставени от вода, което обяснява тяхното ниско съдържание на калории. В същото време в доматите има много киселини, захари и витамини (по отношение на витамин С те са само малко по-нисък от цитрусовите плодове).

сваляне на килограми

Краставица: 16 kcal

А краставицата е още по-малко калорична, отколкото домата. Тя е естествен диуретик, който нормализира баланса между вода и сол. За тези, които страдат от подуване, разтоварващи дни на краставици може да бъдат много полезни.

целина

Целина: 16 kcal

Ароматната целина отдавна е заела топ място сред продуктите за здравословно отслабване . Често причината за излишни килограми е стрес, който искате да потискате с храна. В този случай целината е идеалното растение, тъй като има успокояващ ефект и има благоприятен ефект върху нервната система.

зелена салата

Зелена салата: 12 kcal

И, разбира се дойде ред на зелената салата. Тя е два до три пъти по-малко калорични, отколкото другите обикновени видове зеленчуци (магданоз – 36 kcal). И не забравяйте, че това е един от продуктите, които можете да ядете в големи количества.

Какви продукти са полезни за отслабване, което вече знаете със сигурност и не сме споменали в тази статия. Трябва да избягвате твърде висококалорични храни. Намалете консумацията на масло, ядки, свинско месо, колбаси и хлебни изделия и се радвайте на перфектна фигура това лято.

Отслабвайте без усилие и споделете статията с приятелите си!

Източник: zajenata.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply