лечение на вагинит

Гинекологът няма да ви го каже, защото не се купува: унищожава гъбички, бактерии и неприятна миризма, а го имаме вкъщи!

Рано или късно всяка жена е принудена да отиде на лекар със симптоми, за които ѝ е неудобно да говори. Зачервяване, генитален сърбеж, подуване на лигавицата, коремна болка, лошо миришещи секрети …

домашно лечение на вагинит

Вагинит – възпаление на лигавицата на влагалището, предизвикано от патогенни бактерии или гъбички. Според статистиката, той засяга около една трета от жените в детеродна възраст.

За да се разбере причината за вагинит, е важно да се помни, че влагалището е дом на много различни микроорганизми (полезни и патогенни). Техният баланс зависи от възрастта, начина на живот, функцията на яйчниците на жената.

отколкото за лечение на вагинит

Тези фактори влияят на съдържанието на гликоген във вагиналната стена, който се превръща в млечна киселина в достатъчно висока концентрация (рН 4-4.5) и предотвратява разпространението на вредни бактерии. Алкалната среда във влагалището може да предизвика гинекологични заболявания.

Как се лекува вагинит

Използването на антибиотици за лечение на вагинит може да влоши проблема, което води до разпространението на гъбични инфекции. Химикали и лекарства могат да предизвикат алергични реакции, както и прекомерно изсушаване.

В същото време, има естествени средства за нормализиране на микрофлората на вагината при жените, които същевременно елиминират нежеланите прояви на вагинит. Важно: Преди да започнете лечението, обаче, трябва да се тествате и да разберете какво е задействало патогена на болестта (бактерия или гъбична).

домашно лечение на вагинит

Оцет: Смесете 2 супени лъжици 9% оцет с 1 литър вряла вода. Изплакнете с разтвора външните гениталии, може да направите и промивка. Повтаряйте процедурата всеки ден, докато неприятните симптоми изчезнат.

Отвара от лайка: 2 супени лъжици сухи цветове от лайка се заливат 1 литър вода, оставя се да заври и след това се вари в продължение на 5-10 минути. С отварата се прави изплакване и промивка, като се взема предвид тежестта на заболяването. След нормализиране на микрофлората лайка е по-добре да не се използва.

Лимонов сок: 1 супена лъжица лимонов сок се разтваря в 1 литър хладка вода. Със сместа се прави душ.

За превенция на вагинални инфекции: Яжте достатъчно количество млечни продукти, използвайте бельо от естествени материи, а за интимна хигиена – меки продукти, съдържащи млечна киселина.

Важно е също така партньорът ви да спазва идеална хигиена, особено преди полов акт, за да сведете до минимум проникването във влагалището на чужди бактерии.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply