рецепта срещу главоболие

Как да се отървете от главоболието за 5 минути? Този домашен лек е по- добър от всяко лекарство

Изглежда, че знаем всичко за този прост хранителен продукт – той е невероятно вкусен под всякаква форма: задушен, пържен, варен, понякога със сирене.

Няма човек почти, който да не слага този зеленчук на масата всеки ден. И както често се случва, когато свикнем с нещо, преставаме да го оценяваме и дори не мислим, че може да го използваме по нов начин. Аз също бях сред тези, които не са наясно, че обикновения картоф е най-доброто средство за леко главоболие и ужасни мигрени.

лечение на главоболие

Комплексните въглехидрати се намират в картофи под формата на нишесте. Има и доста витамин С, което се абсорбира само, ако зеленчукът се използва суров. И има различни микроелементи, необходими за всички, които се занимават с физическа активност. Картофите могат и трябва не само да се ядат. Те трябва да се използват като народно лекарство, което облекчава редица различни заболявания.

Сурови картофи при главоболие

Сурови картофи за главоболие

Ако търсите ефективно средство за лечение на тежки мигрена, картофите ще ви помагат. За да се отървете бързо от болката, дори не е необходимо да ги готвите.

картофи при мигрена

Така че, вземете по- големи картофи. Обелете ги и нарежете на тънки филийки. Сгънете резените в марлята. Обвийте ги около главата, така че зеленчукът да лежи не само на челото, но и на синусите. Разбира се, можете просто да поставите картофите на челото , но след изсушаване нишестето ще предизвика дискомфорт.

как да се справим с мигрената

Като правило, такова лекарство работи, за да се отървете от мигрена за 10-15 минути, но ви съветваме да легнете за половин час. Може да се използва и при леко главоболие, вместо да се използват различни лекарства, които водят до странични ефекти.

Варени картофи срещу главоболие

Варени картофи срещу главоболие

Сварете картофите с обелките им. Обелете ги и ги прикрепете към челото. Такъв компрес премахва възпалителните процеси, които се появяват в челната или в горната част на синусите.

Ако искате да подходите към процеса по по- сложен начин, яжте повече ястия от картофите и по време на приготвянето добавяйте по-малко сол. И много лекари съветват да пиете около 170 ml картофен сок през деня в продължение на 10 дни. Колко полезен е сокът от картофи в допълнение към лечението с мигрена?

сок от картофи

Забързва метаболизъм. Помага за нормализиране на баланса между вода и сол. Регулира работата на храносмилателния тракт. Елиминира запека. Подобрява работата на сърцето и кръвоносните съдове. Намалява високото кръвно налягане. Премахва киселини, гадене и повръщане.

сок от картофи

Но ако имате тежка форма на захарен диабет или намалена киселинност на стомашния сок, ви съветваме да спрете да използвате този сок . Но картофените компреси няма да ви навредят.

Погледнете познатия продукт от новата страна. Полезните вещества в него имат отлични лечебни свойства. Заделете таблетките настрана. Това са картофите, които ще ви спасят от мигрената, която разваля мигновено всеки ден и час. Споделете връзка към полезна информация на страницата си. Вашите приятели заслужават да знаят повече за народната медицина и как да си помогнат в тези тежки моменти

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply