на пръв поглед обикновен автобус

На пръв поглед това е най-обикновен стар автобус, но когато погледнете вътре, ще останете без думи! (СНИМКИ)

Вместо да търси дома на мечтите си, американката Джеси Липскин решава да го създаде с двете си ръце.

Тя купува от eBay стар автобус GMC от 1966 година (на същия модел се возеха Киану Рийвс и Сандра Бълок в хитовия екшън от 90-те „Скорост“), а три години по-късно успява да го превърне в комфортно жилище на колела.   Окончателният резултат определено си заслужава да се погледне.

С удоволствие споделяме историята на Джеси, защото тя е доказателство, че перфектният дом съществува не само в списанията, но всъщност можете да го изгради със собствените си ръце. А вие спокойно може да откраднете някоя идея за вашия дом.

Решението си да заживее в автобус младата жена от Ню Джърси обяснява със стремежа си към екологичен начин на живот. 

Най-големи трудности тя среща с дърводелските, електрическите и водопроводните работи, затова й се наложило да потърси професионална помощ.

„Нямам опит в дърводелството,  електрическите и водопроводните работи. Големият проблем беше, че тук всичко бе много по-различно от ремонта на къща, която стои на едно място. Непрекъснато трябваше да отчитам движението. Освен това,  ъглите на автобуса и прозорците усложняваха проектирането на мебелите, тъй като наклонът на автобуса се променя в зависимост от местоположението му и това налагаше специална обработка на дървесината“, споделя Липскин.

Автобусът е оборудван с малка светла баня с душ кабина и тоалетна. Разполага също с удобна кухня. Има дори място за мини библиотека, удобен килер и светла всекидневна.

Реноивирането на стария автобус струва на Джеси около 70 000 долара. Но разходите си заслужават, защото крайният резултат е потресаващ.

Младата американка е свършила страхотна работа и е получила онова, за което е мечтала цял живот. Това е нейното собствено място, където може да живее. Освен това тя може да променя мястото, на което се намира, само с едно запалване на двигателя. /jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply