мариновани чушки

С тази рецепта буквално избих рибата: Маринованите ми чушки карат всички да си оближат пръстите

В момента сме в сезона на приготвяне на зимнината. Всяко семейство има любими неща, които обича да си похапва през зимата като лютеница, туршии, кисели краставички или компоти.

Но от Girl.bg днес ви представяме тази рецепта за мариновани чушки, с която ще впечатлите всеки гост и семейството си. Продуктите, които са ни необходими, за да си приготвим чушките по тази рецепта, са:

3 килограма червени чушки,
1 връзка копър,
3 глави чесън,
250 милилитра олио,
чаша захар,
2 и половина литра вода,
500 милилитра оцет и 3 супени лъжици сол.

Подготовка и приготвяне:

Първата стъпка е да измием старателно чушките и да ги почистим от семките. След това ги режем на ивици. Чесънът също нарязваме на ситно. Същото правим и с копъра. После смесваме водата, оцета и олиото в тенджера. Към тях прибавяме солта и захарта и оставяме да заври. Когато това стане взимаме част от чушките и ги слагаме вътре. След 4 минути ги вадим и слагаме следващата част от чушките.

Продължаваме с процедурата, докато свършат чушките.

След това слагаме готовите чушки в стерилизирани буркани и между тях слагаме чесън и копър. Когато ги напълним, добавяме маринатата, в която сме ги варили. След това затваряме бурканите, обръщаме ги, оставяме ги да изстинат и сме готови. От горепосочената доза можем да си приготвим 10 буркана от половин литър.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply