Страховитата история на жена

Страховитата история на жена, която отслабваше по съвет на лекар, а след това извадиха 50-килограмово чудовище от нея (СНИМКИ 18+)

Историята на 30-годишната Кайла Ран от град Монтгомъри в американския щат Алабама е не само потресаващо плашеща, но и сериозно предупреждение за всички жени.

Драмата на Кайла започнала преди няколко месеца когато жената да изпитва сериозни болки в корема. Но не само това – тя се задъхвала много бързо и то от най-малкото физическо натоварване. Междувременно започнала стремглаво да качва килограми, въпреки че започнала да спазва и диета. Толкова много напълняла, че всички започнали да я питат да не е бременна с близнаци.

„Не можех дори да стигна до колата без да се задъхам. Изпитвах постоянна болка в корема. Посетих лекар, а той ми каза, че съм надебеляла и трябва да отслабна”, споделя Кайла.

И накрая, когато болката стана твърде голяма, майката на Кайла я отвела в спешното отделение на болницата „Джаксън“ в Монтгомъри, където тестовете разкрили страшната истина. А именно, че източникът на нейния дискомфорт е огромна киста на яйчниците.

Техническото наименование е муцинозен цистаденом – доброкачествен муковискуларен тумор. Въпреки че не е ужасно необичайно заболяване, то случаят на Кайла е потресаващ. Защото нейната киста била с огромни размери.

„Често съм виждал жени с тази диагноза, но никога не съм виждал толкова голми образования като нейните”, споделя хирургът д-р Грегъри Джоунс, който оперирал Кайа. „Това беше най-голямото и плашещо нещо, което някога съм виждала или оперирала”, казва пък д-р Джеймс, която също е била част от екипа хирурззи, отстранили кистата.

Въпреки че е доброкачествена, киста от този размер може да причини сериозни усложнения.

„Всеки път, когато човек развие голяма маса от това образования, може да развие нещо наречено синдром на коремното отделение”, каза Джоунс.

Това означава, че натискът от кистата е толкова интензивен, че засяга притока на кръв към долните крайници, което води до подуване. Той може също така да възпрепятства потока на урината, да причинява запушване на червата и да създава затруднения в дишането поради натиск върху диафрагмата. В крайна сметка това може да доведе до бъбречна недостатъчност.

За щастие операцията на Кайла минава успешно и лекарите отстраняват почти 50-килограмовите яйчници на жената, които били засегнати от кистата. Единият от яйчниците й тежал 22 килограма, уточняват лекарите.

Съвсем скоро след операцията Кайла възвърнала нормалното си тегло, а животът й продължил по старо му. За съжаление обаче без яйчници и възможност някога да има собствени деца.

„Моля ви – търсете правилните лекари, търсете няколко мнения и наблюдавайте внимателно здравето си, за да не съжалявате като мен”, обръща се Кайла към всички жени.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply