топла вода сутрин

Ето защо тибетските монаси и всички красиви жени пият топла вода сутрин

Смятате ли, че е много полезно да пиете чаша студена вода сутрин?

 Време е да разгледате всички точки  и да разберете колко е подходящ този навик, защото в зависимост от температурата водата може да бъде полезна и не много полезна.

Защо да пием вода?

Всеки уважващ себе си човек, поне веднъж в живота си се е интересувал от тайните на младостта, почистването, загубата на тегло … И само в едно сближаване на възгледите на официалната и алтернативната медицина – водата трябва да се пие. Но как, кога и какво – всеки тук има свое собствено мнение.

Анализирахе съветите на традиционната медицина, аюрведа и ориенталските учения на тибетските лами. Оказва се, че чистата вода е единственият източник на живот и дълголетие, а също така е необходимо да я пием правилно.

Човек се състои от 60-80% от вода. Оттук и отговорът на въпроса: ” Защо да пием много вода?”- за да живеем! Думата “много” означава не определено количество литър. Не е необходимо да пиете осем чаши вода на ден. Най-малкото няма научно потвърждение за това показание. Официалната медицина вярва, че трябва да пиете толкова, колкото искате. И тогава, когато искате.

Правилното количество течност зависи от пола, възрастта, теглото, физическата активност, околната среда, храненето и други признаци. Според статистическо изследване на Института по медицина на САЩ, достатъчно е мъжете да консумират 3,7 литра течност дневно, а за жените – около 2,7 литра. И няма значение как водата навлиза в тялото: под формата на сок, чай, супа, зеленчуци или плодове.

Но според ориенталските учения за тайната на вечната младост се счита топлата вода. Не загрявайте, не затопляйте водата повече от 40-45 градуса, трябва да е около тези градуси. В същото време, най-лошото нещо, което човек може да направи за тялото, е да пие студена вода или напитки с лед.

Тибетските лекари са сигурни, че чаша топла вода сутрин на празен стомах удължава живота с цели 10 години! Топлата вода удвоява елемента на огъня – стомаха и убива микробите, които се натрупват в него през нощта. В Китай, от детството, децата се научават да пият предварително затоплена вода преди хранене. Дори в кафенето и ресторанта, преди да донесете поръчката на клиента, той сервира чаша топла вода.

Аюрведа твърди, че чаша топла вода след събуждане ще ви помогне да се освободите от мигрена , високо кръвно налягане, анемия, затлъстяване, артрит и други заболявания.

Разбира се, в тези изявления има смисъл. От студена вода тялото не се събужда, но изпитва шок и включва сигнали, насочени към нагряване на водата до оптимална температура – вътрешната температура на тялото.

С други думи, в храносмилателните органи имат вазоспазъм и се създава повече слуз за защита на стените на стомаха и хранопровода, поради което храносмилането се забавя. Едновременно с спазъмът на стомаха се развива до спазми на жлъчния мехур и се образува жлъчна стагнация.

Вместо да абсорбира хранителни вещества, тялото консумира енергия, за да регулира температурата. Това не е най-добрият начин за изгаряне на калории, а напротив, един от най-лошите.

Да пиете топла вода на пълен стомах, няма смисъл. По-добре е да го направите сутрин, на празен стомах. Чаша от такава вода ще отпусне мускулатурата на храносмилателните органи, ще пречисти стените на стомаха от остатъците от храна и стомашния сок и ще нормализира киселинно-базовия баланс .

Благодарение на чаша гореща вода сутрин се установява метаболизъм, пречиства се кръвта и се засилват процесите на детоксикация на организма през кожата, бъбреците и лимфната система. Подобрява изтичането на жлъчката, тялото постепенно се събужда и храносмилателната система се стартира много внимателно, без шок и претоварване.

Резултатът от такава ежедневна сутрешна процедура ще бъде чистата кожа, без мазен гланц и акне, внезапна загуба на тегло без усилие
и нормализиране на кръвното налягане.

Не мислете, защо да пиете вода на празен стомах, а действайте! Не оставайте да кипне, а само затоплете всяка сутрин чаша вода и пийте бавно, на малки глътки . Не бързайте да закусите, а пийте вода  с храната за около 20 минути. И за да видите резултата – опитайте се да го направите утре, ще бъдете приятно изненадани!

Пишете ни в коментарите какви ежедневни сутрешни процедури извършвате, за да почистите тялото и да подобрите здравето си?

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply