Разтърсваща драма

Разтърсваща драма: Положих толкова усилия, за да отгледам дъщеря си, а в нейните очи съм пълно нищожество

Едва ли има по-нещастна майка от мен.

Положих много усилия, за да отгледам дъщеря си, успях да я запиша в едно от най-елитните училища, но днес осъзнавам, че би било много по-добре, ако тя беше останала в своята среда. Не ми провървя в брака. Съпругът ми беше алкохолик и заради дълговете, които натрупа, банката ни взе жилището. Така с дъщеря ми останахме на улицата.

Днес живеем при роднини, но в замяна на подслона, който ни дават, трябва се грижа за възрастната им майка. Работя като чистачка на непълно работно време, а вечер обгрижвам старата си леля. Като платя на братовчедите си комуналните услуги и храната, за мен и дъщеря ми не остават почти никакви средства. Братовчедка ми Мария се отнася зле към мен и отношенията ни са лишени от роднинска топлина. Когато разбра, че няма къде да живеем, тя ни предложи да ни подслони, ако в замяна се грижа за болната й майка.

За да не спим с дъщеря ми на улицата, бях принудена да се съглася, но на практика те ме превърнаха в домашна прислужница.

Ако не съм изгладила добре ризите им или пък супата не им хареса, цялото семейство се нахвърля върху мен и ми крещят, че съм некадърница. В такива моменти навеждам глава и мълча, защото се страхувам, че ще ни изхвърлят на улицата.

За щастие към дъщеря ми поведението им е съвсем различно. Тя е красиво момиче, самоуверена, умна и отлично играе шахмат. Мария й плаща пътните, за да може дъщеря ми да участва в национални състезания. Победите, които извоюва, позволиха на момичето ми да постъпи в една от най-елитните гимназии в града. И както често се случва в живота, успехите я накараха да се възгордее.

Днес в нейните очи аз съм пълно нищожество, със старо и уморено лице, което е достойно единствено да чисти подове.

Разбирам, че не мога да й купя палто от норки или пък скъпа кола, но в това ли се измерва любовта? От ден на ден толкова се отдалечава от мен, че понякога не вярвам, че това е моята дъщеря. Сега тя живее в отделна стая – чиста, хубава и светла, а аз спя в мазето, където всичко вони на урина и мръсотия. Мразя се за това, което съм.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply