поръсих със сода леглото

Веднъж поръсих със сода леглото си и сега го правя всяка вечер!

Научете някои начини за използването на содата за хляб, която ще ви помогне да избегнете скъпи химически препарати за почистване.

Този начин на почистване на матрака ще премахне мръсотията, пот, мъртви клетки на кожата, прах и неприятни миризми.

Първо, минете с прахосмукачка целия матрак. След това, използвайки сито, равномерно разпределете 1 опаковка сода за печене (ако желаете, можете да добавите 10-15 капки етерично масло) по цялата му повърхност. Оставете покрития с това матрак за няколко часа, за предпочитане за един ден. След това го минете с прахосмукачката отново внимателно, за да почистите цялата сода за хляб.

Килими и мека мебел

Вземете съд и разбъркайте 1 супена лъжица сода за хляб и 1 супена лъжица прах за пране (по желание). След това налейте 1 чаша топла преварена вода и добавете 4-5 супени лъжици оцет от 9%. Сместа кипва, така че използвайте по-голям съд, за да я приготвите. Разбъркайте добре всичко и изсипете разтвора в пулвелизатор.

Почистете с прахосмукачка килима или меката мебел. Напръскайте разтвора в продължение на 5-10 секунди, след това отстранете сместа с гъба (ако е необходимо, тръркайте проблемните зони). Повторете, докато не получите желания резултат, но се уверете, че течността не попива в тъканта.

Важно!!!

Разтворът от сода и оцет може да се използва за всякакви тъкани, с изключение на естествените.

Предимства на содата:

Ниска цена.
Абсолютно нетоксичена.
Попива замърсяванията и влагата.
Заменя много почистващи продукти.
Премахва неприятните миризми.
Може да убие много микроорганизми.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply