миналото на Емо Чолаков

Изплуваха много интересни подробности от миналото на Емо Чолаков, за които никой не знае!

Чаровникът Емил Чолаков, когото гледаме всяка вечер в синоптичната прогноза на bTV, преди години е бил учител по физика.

И вероятно неговите ученици са се радвали на невероятни успехи с научаването на уроците, съдейки по веселия подход на своя учител, в който се убеждаваме системно от малкия екран, пише в. „ШОУ“. Всъщност умението да предава знания никак не е случайно за Емо Чолаков. Той е роден в Гоце Делчев в семейството на Тома Чолаков – учител по биология, и Диляна Чолакова – медицинска сестра.

И така да се каже, науката винаги го е привличала по един или друг начин.

През 1998-а завършва Физическия факултет на СУ „Климент Охридски” със специалност „Метеорология и Геофизика”. Преди да се отдаде изцяло на метеорологията, Емо е работел като гимназиален учител в родния си град. И през 2003-та тъкмо да заеме току-що отворилото се докторско място в университета, се появила обявата на bTV за експерти в неговата сфера. Така симпатягата прави не много рязък завой в професионалното си развитие и отива в телевизията.

Оттам веднага му предлагат да води метеорологичната прогноза, на която е цар и господар и до ден-днешен.

Именно телевизията го отваря и за родния шоубизнес със скорост, на каквото само тя е способна. През декември 2010-а заедно с фолкпевицата Бони печелят благотворителния конкурс „Великолепната шесторка”. Най-добре обаче безспорно се чувства в студиото на bTV, когато съобщава на хората какво време да очакват. Любопитна подробност е, че за разлика от останалите си колеги, които работят по каналния ред, Емо Чолаков не признава редактори. А и, откровено казано, никой не се наема да променя колоритните му майтапи, които той ръси безспир.

Вижте и това: Хит снимка на Емо Чолаков с дълга и къдрава коса взриви социалните мрежи – вижте го!

Къде на шега, къде насериозно, но в социалната мрежа Фейсбук веселият синоптик отдавна е издигнат в ранг на жив класик. Хората го цитират активно, обсъждайки честите каламбури в ефир. За самия Чолаков обаче класици в истинския смисъл на думата са Любка Кумчева и Минчо Празников. А колкото до шегите, до които често прибягва в ефир, той казва красноречиво:

„Достатъчно са ни намръщените физиономии навсякъде, една усмивка винаги сгрява сърцето”. „Абсолютно никой нищо не ми налага като поведение, всичко си преценявам съвсем сам. Но не съм си и помислял, че съм нещо кой знае какво и съм наясно, че както има много хора, които ме харесват и обичат, така има и такива, за които съм откровен дразнител”, откровен е Емил Чолаков.

И разкрива още, че освен „сюрпризите”, и гафовете в ефир са страшно много:

„Ежедневие е да ти изчезне аутокюто или да направиш лапсус. Гафовете са непрекъснато, но аз съм си изработил начин, когато такива неща се случват, винаги да знам как да отреагирам. Понеже преди да стана метеоролог, съм работил като учител, знам какво е на хората от другата страна да им стане по някое време скучно. Тогава дори съм способен да застана и на челна стойка, за да ги разведря”.

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply