img

Този трик научих от дядо на село: Ето как да изберем хубава и зряла диня

/
/
/
loading...
Диня – най-любимото и сочно лятно удоволствие! Но понякога е толкова трудно да изберем наистина зрял и вкусен плод.

Днес ще споделим с вас тайната на това как да изберете най-зрелите и сладки дини! Повече никога няма да се чудите в магазина или на пазара!

Как да изберем зряла и сладка диня

Как да изберем диня

    1. По размера
    1. Трябва да внимавате с огромните дини. За съжаление, нашият климат не е чак толкова благоприятен за отглеждането на плодове с гигантски размери. Следователно, налице е висока степен на вероятност, че тези дини са подхранвани с изкуствени торове.

По жълтите петна

Тази особеност е сигурен признак на зрелите плодове. Колкото по-жълто е петното, толкова по-вкусна и по-сладка е динята, която сте избрали.

По полов признак

Малцина го знаят, но дините могат да бъдат разграничени и по полов признак. „Мъжките“ са по-големи и по-продълговати, докато „женските“ – по-малки и леко сплеснати. „Момиченцата“ определено са по-сладки!

    • По звука
    • Зрелите плодове често издават  кух звук, когато ги почукаш. За да я провери на зрялост, динята трябва да се стисне от двете страни. Ако плодът леко „изпращи“, значи, че е узрял и готов за ядене.

По дръжката

Жълтата суха дръжка е отличен показател за зрялост. Зелената, напротив, показва, че динята е откъсната прекалено рано.

На аромат

Кората на динята трябва да издава специфичен свеж аромат. Ако не мирише изобщо, това означава, че динята вероятно не се е отглеждала по естествен път.

Не забравяйте да споделите тази полезна статия с приятелите си, за да знаят и те как да изберат най-хубавия плод!

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: