как да избелим зъбите си
Как да повишим самочувствието си? Дали по-бялата усмивка е ключът към професионалния и личния успех? Вероятно отговорът е – да!

Несъмнено след процедура по избелване на зъби ще се чувствате по-добре в кожата си и с повече самочувствие.

Защо затъмняват зъбите ми?

Често хората изглеждат, че зъбите им са потъмнели, въпреки че всъщност това изобщо не е така. Постоянното въздействие на рекламата и съвременните стандарти за красотата противоречи на законите на природата. Всеки човек е уникален с цвета на зъбите си. Интересна е статистиката според която само 5% от хората имат лек бял нюанс на зъбите. Това означава, че в 95% те са жълтеникави или сивкави.

Влиянието върху цвета на зъбите може да окажат хранителни продукти, особено кафе, черен чай, шоколад, червено вино. Тютюнопушенето най-много уврежда и оцветява зъбния емайл. В някои случаи зъбът потъмнява след травма или уплътняване на кореновите канали.

Методи за избелване на зъби

В основата на метода за избелване на зъби е проникването на избелващия агент през емайла в дентина на зъба, който е променил цвета си. Такъв агент, като правило, е карбамид пероксид в различни концентрации.

Препоръчва се домашно избелване на зъби, в случай, че промяната в цвета не е прекалено голяма. Концентрацията на избелващ агент в този случай е 10 пъти по-ниска, отколкото при професионалното избелване на зъби. Имайте предвид, че домашното избелване се извършва под наблюдението на зъболекар. Избелването у дома може да бъде извършено чрез ленти за избелване на зъби Crest, избелваща вода за уста Crest, или избелващи пасти Crest. Вие сами преценявате кой продукт от марката Crest да използвате, но комбинирайки няколко продукта ще постигнете най-голям резултат. 99 % от стоматолозите препоръчват избелване на зъби с Crest, тъй като този метод за домашно избелване на зъби се е утвърдил като най-надежден.

Пациентът започва да забелязва промяната след 2-3 дни, като напълно завършва процеса на избелване на зъби в период 3-6 седмици. Резултатът, като правило, е доста траен, но 1-2 пъти годишно се препоръчва провеждането на поддържащи курсове за избелване на зъби с Crest.

Професионалното избелване на зъби се характеризира с по-интензивен ефект върху зъбната тъкан поради по-високата концентрация на пероксиди в състава на избелващите агенти. Този метод на избелване се използва за значително променен цвят на зъбите, и дава бърз резултат. Тъй като получаването на концентриран гел върху лигавицата на устната кухина може да предизвика изгаряне, този вид процедура се извършва само от специалист в стоматологичен кабинет.

1-2 часа след процедурата по избелване на зъби с избелващи ленти Crest не трябва да пушите и използвате напитки и храни, които биха могли да оцветят зъбния емайл.

Независимо от вида избелване, който прилагате, има известен ефект върху емайла на зъба. Най-честата негативна последица от избелването на зъбите е тяхната повишена чувствителност. Ето защо, след избелване, може да се проведе флуоропрофилактика, която намалява чувствителността, ако такава се е появила.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply