рецепта за кисело зеле

Вече не си играя с киселото зеле- протакане, миризми! Режа и слагам в буркани- става чудно!

Днес ви предлагаме рецепта за мигновено кисело зеле в буркани, за което не са нужни постоянна грижа, бъркане, протакане.

Миризмата няма да се носи из цялата къща, а същевременно ще имате чудно зеле в буркани, което подчертаваме става най- вече за готвене. Вижте и самата рецепта:

Необходими продукти

прясно зеле
сол
по желание – домати; моркови; магданоз, целина; чушки;

Начин на приготвяне

Зелето се почиства, измива, нарязва на 4 части и се изрязва кочана. Нарязва се на ивички или кубчета, като за готвене и се претрива със сол (не слагам много сол, предпочитам да добавя при готвенето). Разбърква се добре. Престоява 10 – 15 минути, за да се овкуси и леко да слегне. Плътно се натъпква в бурканите, за да не остане въздух .

Бурканите се затварят с капачки и се стерилизират 30 минути. Още горещи се обръщат с капачките надолу. След като изстинат се прибират на хладно за съхранение.

Може да се добавят нарязани обелени домати или настъргани; моркови – на кръгчета или рендосани на едро ренде; нарязани чушки; магданоз или целина

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply