Ето как е правилно да се спазва лунната диета

Ето как е правилно да се спазва лунната диета

Ако все още не сте се доверявали на лунните цикли, не се колебайте. Защото те поднасят удивителни ефекти на организма! В тези дни се променя атмосферното налягане и движението на водата. При пълнолуние е време на отлив, когато водата се сгъстява. А при Новолуние е точно обратно – водата се разширява и предизвиква прилив. Благодарение на тези външни процеси в телата ни също се променя обмяната на веществата (разпределението на водата и микроелементите).

При пълнолуние водата от междуклетъчните пространства се придвижва вътре в клетките, а при новолуние настъпва обратният процес: водата се придвижва навън от клетките на тъканите. Предвид тези особености, може периодично да се спазва диета, която ще подобри движението на водата в организма, ще прочисти тялото, ще ускори отделянето на мазнините и токсините.

Диетата при пълнолуние

се основава на употребата на течности

Тя ви помага да се справите със задържането на течности в организма.

Диетата при новолуние отвежда от организма водата, токсините и

стимулира процесите на липолиза

(разлагането на мазнини, складирани в клетките).

Лунната диета възбужда организма, помага му да използва напълно запасите си от ензими (те са необходими за смилането на храната и усвояването на хранителните вещества).

Препоръчваме ви, в случай че решите да опитате – във всяка една от двете лунни диети да провеждате по два режима: кратък (24 часа при пълнолуние и при новолуние за 36 часа) и разширен (до 6 дни). Ако се чудите какви са евентуалните странични ефекти – лунната диета не се препоръчва при някои метаболитни заболявания като диабет или болести на кръвта.

Диета при пълнолуние
Диета 24 часа:

Тя започва в навечерието на пълнолунието и продължава 24 часа. Менюто съдържа само течности. Може да се пие вода (изворна, варена, минерална), пресни сокове, които имат диуретични свойства. Най-добре е да се пие сок от прясно изцедени плодове и зеленчуци. Резултатът няма да се забави дълго. Загубата на теглото е 250 грама до 1 кг, организмът ще се прочисти и ще спаднат отоците.

Диета 6 дни:

През първия ден се ядат само сурови или варени зеленчуци. В следващите два дни и двата дена след гладуването се ядат само ананас и гъби (яде се четири пъти на ден). Ананасът има диуретично действие и предотвратява натрупването на мазнини. Гъбите трябва да са приготвени на пара или варени с малко подправки и малко зехтин (студено пресован). Гъбите са ниско калорични и съдържат протеини, които са храна за мускулите.

Внимание: Тази диета не трябва да продължава повече от шест дни, включително и деня на гладуването!

Диета 3 дни:

Диетата при пълнолуние може да се ограничи до три дни:

♦ първи ден – сурови или варени зеленчуци

♦ втори ден – само течности

♦ трети ден – само ананас и гъби

Резултатът – ефективно почистване на тялото и намаляване на теглото с 1-3 кг в зависимост от продължителността на диетата.

Диета при новолуние
Диета 36 часа:

Диетата започва в 18 часа в деня преди новолуние и продължава 36 часа. Менюто включва супи и зеленчуков бульон 4-5 пъти на ден. Супата може да бъде приготвена от любимите ви зеленчуци. Растителните бульони имат ценни диуретични свойства.

За да се избегне монотонността, може веднъж на ден да се пие бульон от домашни птици, месо или риба. Зеленчуковите супи и бульони снабдяват организма с минерални вещества. В супите се съдържа целулоза, която притъпява чувството за глад.

Резултатът – интензивно прочистване на организма и намаляване на теглото с около 500 грама. Ако се използва само зеленчуков бульон, загубата на тегло може да достигне 1 кг.

Диета 6 дни:

Трите дни преди новолуние и двата след се консумират сурови и варени зеленчуци. Да не забравяме, че трябва да адаптираме нашите нужди към диетата. Не е необходимо диетата да се превръща в мъчение.

Единственото ограничение – диетата, не трябва да продължава повече от 6 дни. Резултатът – загуба на тегло с 1-3 кг. в зависимост от продължителността.
Източник: Здраве.то

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар