ананасова диета

Ананасова диета: Ето как можете да отслабнете

Имате ли специален повод и трябва да отслабнете за по-малко от седмица?

Опитали ли сте различни диети, които не са действали? Искате да отслабнете, за да изглеждате добре и да подобрите здравето си? Не се притеснявайте – можете да загубите много килограми само за пет дни. Как питате?

Ананасовата диета

Тази диета изисква от вас да ядете 1.8 до 2.3 кг ананас в продължение на 5 дни заедно с други здравословни храни. Така че, като следвате тази диета за 5 дни, ще отслабнете бързо, без да навредите на здравето си. Ананасовата диета ще ви помогне да загубите тегло, да мобилизирате съхраняваната мазнина и да детоксирате тялото си отвътре. Резултатът – свежо, тонизирано, блестящо и усмихнато тяло!

Как ананаса помага за отслабването?
Ананасът съдържа бромелаин, протеолитичен ензим, който помага да се намали възпалението. Възпалението причинява повишаване на теглото, като прави теглото на контролния хормон лептин по-малко ефективен.

Ананасът подобрява храносмилането. Различните ензими и фитонутриенти, присъстващи в ананас, осигуряват правилното храносмилане и помагат за очистването на дебелото черво. Това от своя страна помага за отслабване и намалява подуване.

Бромелаинът, който се съдържа в ананаса, също помага за усвояването на хранителните вещества, забавя движението на червата и следователно помага да се подтисне апетита. Ананасите са богати на витамини, минерали, диетични фибри и фитонутриенти. 1 чаша ананас съдържа 70-80 калории, а тъй като ананасите са сочни и пълни, не се чувствате гладни за по-дълго време.

Ананаса ви помага да останете активни и енергични, тъй като е богат на витамин В1. Витамин В1 е кофактор на ензимната реакция, необходима за производството на енергия. Когато сте активни, имате склонност да натрупвате по-малко токсини и метаболизмът ви продължава да гори. Това също допринася за загуба на тегло.

Предимства и недостатъци: Подобно на всяка диета, диетата с ананаси има своите плюсове и минуси. Вие решавате дали е подходяща за вас.

Предимства:

Лесни за намиране съставки и подготовка.
Доказана за бързо загубване на няколко килограма.
Също така работи като детоксикационна диета.

Недостатъци:

Може да бъде монотоненна, защото включва само няколко съставки.
Може да се дехидратирате, така че трябва да консумирате много течности.
Ако се използва продължително време, може да се увеличи рискът от сърдечни заболявания и бъбречни проблеми.

План за диетата

Закуска: 1 чаша топла вода с мед и ябълков оцет (помага за отстраняване на токсините). 2-3 филийки ананас с 1 чаша нискомаслено кисело мляко и овесена каша.

Междинно хапване: 1 чаша сок от ананас и едно твърдо сварено яйце.

Обяд: Имате избор (като например риба тон с 1 чаша ананасов сок) Друг вариант – бульон, приготвен със зеленчуци по ваш избор. Освен рибата тон, едно пилешко филе може да бъде добър вариант.

Следобедна закуска: Нискомаслено кисело мляко. Чаша сок от ананас

Вечеря: Пилешко-ананасова салата, включваща домати и аспержи. Други опции за обяд и вечеря могат да бъдат всякаква риба, пуешко филе и пиле с ананас.

Бонус точки: Предварително подгответе голяма партида зеленчуков бульон (готов за консумация, когато го пожелаете). Извършете леки упражнения през тези пет дни. Контролирайте се след като диетата свърши – какво ядете. Може да получите диария, бъдете подготвени за това. Ако получите обриви около ъглите на устата си, спрете незабавно диета. Ако възникне проблем при яденето само на ананас, риба тон и пиле, винаги можете да опитате алтернативен подход.

Алтернативен подход
Махнете 500 калории от обичайната си диета.
Сменете ежедневната си чаша плодове с ананас (препоръчваме 1 до 2 чаши плодове на ден).
Заменете десерта си с ½ чаша ананас.

Полезен съвет
През целия ден, поддържайте себе си хидратирани. Това ще спомогне за поддържането на балансирани нива на рН в организма и ще предотврати киселинността. В допълнение, опитайте се да правите 5 часа умерени кардио упражнения на седмицата.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply