Ето какво каза бащата на Кристиян, който обгоря най-много при адския взрив в Болоня 

Ето какво каза бащата на Кристиян, който обгоря най-много при адския взрив в Болоня 

 
След взрива на магистралата в Болоня – консулите са на крак в Чезена. Днес пристига и бащата на най-пострадалото българско дете. Очаква се останалите ученици да започнат отново практиката си в италианските фирми. Децата остават до 31 август в Италия.

„След като минаха няколко дни, вече се чувстваме по-добре”, разказва едно от момчетата.

„Вече всички са спокойни, което е най- важното. Очакваме тези, които са в болница да се приберат”, заявява друг от учениците. „Досега всичко, което сме правили е много интересно. Очакваме още интересни неща. Всички си помагаме, дошли сме като семейство”.

Директорката на училището остава с децата, МВнР пък съдейства на бащата на най-тежко пострадалото момче Кристиян да отиде на място.

„Не може да ходи, тъй като са му обгорели ходилата. Но важното е, че са живи”, каза пред Нова телевизия Георги Вълчанов. „Изплашили се отначало, като виждат пушек и казали: „Давай да бягаме!”. И тръгват да бягат, но през това време има и взрив. За съжаление ги застига и ударната вълна. Добре, че ги е хванала отзад. Щеше да бъде по-сериозно, ако беше ги хванала отпред”, коментира още Вълчанов.

Впоследствие той научава, че синът му има изгаряния освен по краката, и по ръцете и тила.

„Първо е бил в една болница, после са го преместили с хеликоптер в друга – в Чезена. Засега казва че е добре – психически. Като разговарям с него, виждам че се стабилизира”, споделя още бащата.

Сега пред властите в Италия стои и въпросът с възстановяването на взривения път.


Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply