Следвайте тези правила, ако сте прехвърлили 25-те години и ще се радвате на страхотен външен вид

Следвайте тези правила, ако сте прехвърлили 25-те години и ще се радвате на страхотен външен вид

Искаме да помогнем на всички жени да се чувстват красиви през целия си живот и затова подготвихме за вас някои кратки инструкции как да се грижим за кожата си след 25-годишна възраст.

Правило # 1: Запазете това, което имате

Вие все още сте млади и красиви и не се нуждаете от козметични продукти, които да ви дават здравословен външен вид, да изглаждат бръчиците, да повдигнат кожата си или други проблеми, често свързани със стареещата кожа. Вашата цел е да запазите свежестта, която ви е дала природата.

Какво трябва да направите:

Задайте си въпроса “Запазва ли се или се променя кожата ми? Ако отговорът е “променя се”, помислете за козметика, която да удължи красотата и свежестта на кожата ви с поне още 10 години.

Правило # 2: Не й позволявайте да изсъхне

Овлажняването е мантра, с който трябва да се събуждате и да изживеете всеки ден. Трябва да овлажнявате 24 часа в денонощието, отвътре навън. Първите промени, свързани с възрастта, се дължат на факта, че кожата губи влага. Не можем да спрем този процес, но все пак е възможно да го забавим.

Какво трябва да направите:

Започнете да използвате продукти, съдържащи хиалуронова киселина и други овлажняващи компоненти. Също така винаги трябва да има овлажняващ спрей в чантата. И помнете, че поддържането на баланса на водата в тялото си е ключа. Ако имате затруднения при запомнянето, нотификациите на смартфони и различни приложения (iOS, Android) могат да ви помогнат значително.

Правило # 3: Не се докосвайте

Вашата красота издържа мощни сили като времето, гравитацията, замърсяването и други отрицателни външни фактори. Така че защо да усложнявате задачата и да унищожите здравето на кожата си сами? Не сте сигурни дали правите това? Кога беше последният път, когато докосна лицето си – подпря брадичка на дланта си, докосна носа си или дори заспа по корема. Схвана нали? И преди да докоснеш лицето си, държеше смартфона, волана или нещо друго, нали? Основното тук е, че пренасяте мръсотията на лицето си.

Какво трябва да направите:

Преодолейте навика да докосвате лицето си, когато това не е необходимо.
Не търкайте очите си. Дори и с чисти ръце – можете да навредите на кожата на калепачите.
Вземете си копринени пърпички и ги сменяйте 1-2 пъти седмично – те са по-добри за вашето лице от памукните или сатенените.
След измиване на лицето си, внимателно го изсушете, не търкайте.
Внимавайте да държите телефона на разстояние от лицето си.
Всякакви механични манипулации с кожата трябва да се извършват от козметик или сами, но само след консултация с дерматолог и получаване на необходимите препоръки.

Правило # 4: Защитете се от слънцето

Независимо колко пъти козметиците говорят за вредата от изгарянето, все още има някои любители на бронзовата кожа, готови да поемат риска и следователно да нарушат всички правила. Междувременно, спектърът на UVA, който прониква в по-дълбоките слоеве на кожата (в сравнение с UVB), може да намали дермалния слой, ако кожата е постоянно изложена на слънце. Дермалният слой осигурява структурна подкрепа за кожата. Когато дермата се отслабва, горният слой на кожата, наречен епидермис, започва буквално да се излющва. Все още ли не сте готови да спрете да се пържите? Тогава най-малкото се опитайте да минимизирате риска.

Какво трябва да направите:

Помнете основното правило – когато сянката ви е по-ниска от вашата височина, това е сигнал, че трябва да се скриете от слънцето.
Уверете се, че ползвате добра козметика, както преди преди, така и след слънчеви бани.
Увеличете интензивността на овлажняващите процедури с 1,5-2 пъти.
И накрая, обичайте естествения си цвят на кожата и го предпазвайте с помощта на слънцезащитни продукти и плажни шапки.

Правило # 5: Премахване на лоши навици

Лошите навици се наричат ​​лоши, защото нанасят вреда на нашето здраве. И тъй като нашата кожа е чувствителна към някакви неизправности в тялото, това означава, че лошите навици увреждат и нашата красота. След 25-годишна възраст ставате самодостатъчен и независим човек. Ето защо трябва да се отпуснете и да се фокусирате само върху нещата, които са полезни за вас.

Какво трябва да направите:

Не започвайте нов живот всеки понеделник. Тези експерименти обикновено водят до неуспехи. Вместо това, започнете с малки стъпки. Например, ако сте свикнали да останете до късно, но искате да нормализирате съня си, започнете да си легнете по едно и също време всяка вечер. Дори и да си легнете в 2,30 сутринта, опитайте се да го направите навреме и не останете до 3,00 ч. След като свикнете с тази дисциплина, ще ви бъде по-лесно да пренасрочите лягането си по-рано. Има много техники, които помагат за борбата с лошите навици.

Правило # 6: Редовно почистване

Повечето от нас живеят в градове, където можем да мечтаем само за чистотата на въздуха. При тези условия кожата е един от основните фактори, които ни предпазва от различни замърсявания, микроби и бактерии с течение на деня. Най-доброто, което можем да направим, за да благодарим на нашата кожа, е да я почистваме внимателно и щателно. И ако почистването с мицеларна вода сутрин е достатъчно, трябва да се обърне повече внимание на вечерните почистващи ритуали.

Какво трябва да направите:

Прочетете внимателно съдържанието на почистващата козметика, изключете продуктите, съдържащи алкохол. Винаги трябва да не забравяте да премахнете грима си, независимо дали използвате многоетапно почистване или просто набързате да изчистите кожата. Също така, козметик може да ви помогне да изберете подходяща за кожата програма, за да подобрите ефективността на вашата грижа за кожата.

Правило # 7: Козметика с добро качество

Бъдете много внимателни към нещата, които кожата ви докосва, особено козметиката. Като правило сутрешния грим остава върху вас за целия ден и през цялото време оказва влияние върху кожата ви, положително или отрицателно. Всичко това зависи от качеството на козметиката, която използвате.

Какво трябва да направите:

Купувайте козметика на принципа “по-малко, но по-добро”.
Изберете леки версии на тонални основи за ежедневна употреба като течности, насипен прах и др.
Измивайте прахообразните четки и гримните гъби всеки ден.
Съхранявайте козметичните продукти правилно.
Проверявайте срока на годност на всички артикули в козметичната ви чанта на всеки 6 месеца. Не се чувствайте лошо, като изхвърляте изтекли продукти – здравето на вашата кожа е по-ценно.

Правило # 8: Усмивка

Първите бръчки, които се появяват на лицето ви, са модел на най-използваните ви емоции. Лесно е да разбереш характера на човека, след като най-честите емоции се придържат към лицето като маска. Ето защо е необходимо да мислите сега как ще изглеждате по-късно.

Какво трябва да направите:

За да премахнете нежеланите изражения на лицето, можете да започнете да практикувате техниката на релаксация. Тя ще ви помогне да се справите със стреса и да отпуснете мускулите на лицето. Също така, опитайте се да контролирате изражението на лицето си, да се научите да проверявате чувствата и лицето си (независимо дали е напрегнато или не) от време на време. И се усмихвайте! Колкото повече го правите, толкова по-големи са шансовете ви да стане ваш навик и тази усмивка да остане с вас за дълго време.

Правило # 9: Обърнете внимание не само на лицето

Разбира се, нашето лице е нашата визитна картичка. Ето защо много често, когато преследваме целта да изглеждаме млади, ние в крайна сметка се фокусираме върху грижата за нашата кожа само на лицето и забравяме за незначителни маркери на възрастта.

Какво трябва да направите:

Не забравяйте, че всяка точка, която споменахме тук, не се отнася само до лицето, но и до врата, деколтето и ръцете. Почистете внимателно всички тези зони, тонирайте ги, овлажнявайте ги и ги предпазвайте. Направете гимнастика за лице, погрижете се за гърдите си и не забравяйте да използвате домашни ръкавици при почистване на дома ви.

Правило # 10: Грижете се добре за косата си

Правилната и редовна рутинна грижа за косата може да ви помогне да предотвратите появата на проблеми като загуба на коса, разделени краища, преждевременно побеляване и пърхот. Изненадващо, не само козметиката, но и навиците ни могат да увредят косата и да ни попречат да постигнем желаните резултати.

Какво трябва да направите:

Включете повече млечни продукти, пълнозърнести храни и сурови зеленчуци във вашата диета – те ще помогнат на косата ви да изглежда здрава.

Намалете количеството топлина, което получава косата ви, опитайте се да избегнете сешоари за коса, изправяне и къдрене.

Защитете косата си от слънцето, като носите шапки или използвате специални елементи за защита от слънцето.

Маска за коса също може да помогне много. Маски, съдържащи яйца, се смятат за една от най-простите и най-полезни. Можете да използвате цялото яйце или отделни жълтъци или белтъци – всичко зависи от вида на косата ви. Ако използвате цялото яйце, го разбъркайте добре и го нанесете върху косата за 20 минути. Не изплаквайте маската с топла вода, за да я предпазите от “сготвяне”. Маската с яйца трябва да се прилага не повече от веднъж на 2 седмици.

Правило # 11: Лайфстайл

Ако искате да запазите младостта на кожата си толкова дълго, колкото е възможно, първо трябва да проверите вашите навици и начин на живот. За съжаление, няма такова магическо хапче, което да ви помогне да изтриете годините, без достатъчно сън, стрес, пушене и хранене с нездравословна храна. Също така няма магически крем, който да затегне обратно кожата, повредена от ултравиолетовите лъчи. Грижите за себе си, не е трудно, ако го правите всеки ден.

Какво трябва да направите:

Обичайте тялото си, се грижете за него и разкрасявайте света със сиянието на вашата усмивка.
Източник: Модернита.ком

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply