7 трогващи истории, които ще ви насълзят (2)

Всеки от нас понякога е готов да се откаже, когато се изправи пред проблеми, които ни карат да се чувстваме безсилни.

И в тези моменти роднини, приятели и други хора, които познаваме, идват да ни помогнат.

Събрахме мили истории, които ще ви накарат да повярвате, че можем да направим привидно невъзможни неща, ако просто се обединим.

Един мъж със синдром на Даун загубил филмовата си колекция в пожар. За него била наистина ценна, така че хората му помогнаха да я възстанови.

7 трогващи истории, които ще ви насълзят (2)

Марк Орсило, на 34 години, живее с родителите си в Оровил, Калифорния. Марк има синдром на Даун, а едно от най-ценните неща в живота му е неговата колекция от филми. Имал 300 филма от 90-те. Когато къщата на Марк изгаря, заедно с много други къщи наоколо, колекцията му била унищожена.

Марк беше олян в сълзи, когато разказал на сестра си Даниела Девин. Тя пише за това на страницата си в Facebook, като моли хората да дарят DVD-та за брат й. Потребителите не само възстановиха напълно колекцията, но и дариха 10 000 долара за семейството на Марк, за да им помогне да възстановят дома си.

Едно момиче помоли интернет потребителите да потърсят камион, който вече не се произвежда, защото брат му с увреждания го иска за Коледа

7 трогващи истории, които ще ви насълзят (2)

Американски дизайнер на име Катрин има 25-годишен брат на име Макс, който е умствено на около 5 години. Единственото нещо, което искал за Коледа, бил камионът Blue Police Hummer, който бе създаден през 2000 година. Катрин му купува нов камион всяка Коледа. Но наскоро производството на играчката бе спряно и станало много по-трудно да се намират. Брат й играе с този камион в продължение на часове, така че често се разпада. Макс също е много внимателен, така че ако камионът е фалшив, той веднага го разпознава.

Катрин помолила интернет потребителите да й помогнат да намери този камион. Нейният пост бил видян от хиляди хора, които започнали да търсят синия Хъммер в домовете си в интернет и дори се свързали с компанията “Тонка”, която обещавала да претърси всичките си складове в САЩ и Китай и да изпрати толкова камиони, колкото намерят.

Потребителите на Интернет събраха повече от 350 000 долара за беден, стар мъж, който продава сладолед

7 трогващи истории, които ще ви насълзят (2)

Джоел Сервантес Мачас, от Чикаго, веднъж видял един стар човек на улицата със сладоледена количка. Никой не объръщал внимание на човека и Джоуел го съжалил. Той купил 20 пакета сладолед, а след това започнал кампания за събиране на пари, с цел да събере 3000 долара, за да даде на човека почивка.

Хората били толкова развълнувани от тази история, че само за 4 дни успели да съберат 350 000 долара. Джоел намерил сладоледаджията и научил историята му. Оказвало се, че съпругата на мъжа е болна, а дъщеря му е починала, така че трябвало да се грижи за малките си внучки. Сега той планира да похарчи събраните пари на семейството си и да даде останалото на нуждаещите се.

9-годишно момче покани 30 души на рождения си ден, но никой от тях не се появи. Тогава баба му помоли за помощ онлайн.

7 трогващи истории, които ще ви насълзят (2)

Джералд Хамилтън, втори клас, поканил 30 души на рождения си ден и 12 от тях се съгласили да дойдат. Но в деня на неговото парти  никой не се появил. Майка му се обадила на родителите на поканените деца, но те казали: “Моето дете не може да бъде приятел с твоето, защото е различно”. Работата е там, че Джералд имал няколко мозъчни операции и е малко изостанал в сравнение с другите деца. Но той е любезно дете, което жадува за приятелството на други деца.

Бабата му споделила мислите си във Facebook, където поискала от хората да поздравят внука й. Скоро един полицай с полицейско куче почукал на вратата и помолил момчето да дойде да отпразнува рождения си ден с екип полицаи и пожарникари от техния град. Джералд събрали над 1000 картички от интернет потребители и много подаръци и покани.

Един мъж щял да скочи от покрив, но хората, които минавали, се събирали пред сградата и го убедили да не го прави.

7 трогващи истории, които ще ви насълзят (2)

В Спрингфийлд един мъж се изкачил на покрива на сграда, като възнамерявал да се самоубие. Било наистина ветровито и а той бил близо до ръба. Полицаите прекарали 15 часа, опитвайки се да го убедят да слезе, но той отказвал да говори с тях.

Хората, които минавали, решили да му помогнат – няколко дузина души се събраха пред сградата с табели, на които написали неща като: “Ти си важен”, “Всичко ще бъде наред”, “Не си сам” и “На нас ни пука”. Те също така изпели песента”Lean on Me” на Бил Уидърс. 6 часа по-късно мъжът слезнал по стълбата и бил отведен в болницата.

Потребителите на интернет купуват протези за куче, което се хванало в капан за мечки.

Едно куче, на име Форест, обикаляло гората и се хванало в капан на мечка. Колкото повече се борило, толкова по-стегнато ставало.Форест прекарва 2 седмици в капана и за да оцелее, яде кората на дърветата и ближе снега. Когато кучето било намерено, то било на ръба на смъртта.

Предните и задните му крака били сериозно повредени и трябвало да бъдат ампутирани. Историята става известна в интернет и потребителите събират пари за операцията и за протези. Сега Форест щастливо тича наоколо с новите си крака.

Един глухоням човек помолил хора от различни страни да му помогнат да предложи на приятелката си.

7 трогващи истории, които ще ви насълзят (2)

Украинка на име Анна Дейвидънко, която посетила Банкок, споделя необичайна история за предложението във Facebook: “Един мъж се приближи до мен днес. Той написа на телефона си: “Аз съм глухоням и имам въпрос за теб. Откъде сте? “Казах, че съм от Киев, Украйна. Той написа, че не може да говори или да чува, но приятелката му можеше. И той искаше да й предложи, атя  да го чуе.

Той събра 6 души от различни страни и когато приятелката му пристигна, всички казахме, че заветните думи на различни езици. Говорихме и плачехме, защото беше невъзможно да не станем емоционални. В такива моменти осъзнавате, че няма граници.”

Бонус: Жени войници, които кърмят в униформа

7 трогващи истории, които ще ви насълзят (2)

Фотографката Тара Руби служеше във военновъздушните сили на САЩ. Тя разбра, че в щаба Fort Brass Army в Ел Пасо, Тексас е изградена специална сестринска стая. Преди това липсата на тези стаи на военни бази била огромен проблем. Това бил моментът, когато осъзнала, че трябва да направи нещо, за да подкрепи идеята. Тя съобщава в Facebook за идеята си кърмещи майки да направят фотосесия. 10 жени отговарят – те се съгласиха да помогнат и се появиха в униформата си.

Източник: modernitta.com

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply